zondag 1 december 2019

FO's


Aangezien ik er schijnbaar patent op heb om rond deze tijd ziek te zijn heb ik weer wat meer tijd dan anders om wat te breien e.d.
Dus maakte ik eindelijk mijn herfstdeken eens af.....

Een deken die met 6 weken af had kunnen zijn ipv 6 jaar want ja inderdaad ik startte met deze deken in 2013. Het zijn verschillende resten garens Wol, acryl en ook een mengeling van beide.
Alleen de okergele Wibra Leone kocht ik erbij en voor de rand kocht ik Schachenmayr Bravo bij Jafari in Arnemuiden

Hij is niet helemaal naar mijn zin om dat er een aantal blokken gebreid hadden moeten worden met een kleinere naald omdat ze door het garen en stekenpatroon groter uitvallen en de deken er niet zo netjes uit ziet maar ik ben al blij dat ie eindelijk van de naalden af is en gebruikt kan worden.


Nog 21 te gaan...........


De groen/blauwe sok van Demogorgon's Lair is bijna af.
Nog 2 herhalingen en de hiel dus die zullen vandaag of morgen wel klaar zijn.
Dus dan kan die ook weer van de lijst.

En om heel eerlijk te zijn zijn er nog genoeg projecten die niet bij mijn WIP's staan maar het wel zijn. Net als deze sokken. Ze staan bij de FO's omdat het patroon bestaat uit 2 verschillende sokken en volgens sock madness af waren en zo zijn er nog wel meer. Buiten de lijst van Ravelry is er dus ook een lijst in mijn hoofd met alle WIP's dus deze sokken kan ik in ieder geval van die lijst schrappen.


Nou zijn er niet veel dingen die ik niet kan maar 1 ervan is bloemschikken bijvoorbeeld
Als ik een mooie bos bloemen krijg hou ik die angstvallig bij elkaar en verzorg zo de onderkant van de stelen en plomp 'm dan in de vaas op de hoop dat ie mooi bij elkaar blijft want ik krijg het nooit meer goed hahaha

Inmiddels ben ik erachter dat ook weven een van die dingen is die ik niet kan.
De eerste keer (een hele tijd geleden) was het fabrikaat veel te hard en stijf dus het moest losser geweven worden en dus haalde ik het uit.
Aangezien het wol vrat met breien en ik maar 3 bollen had kan ik niets anders doen dan het te weven omdat dat het minste wol kost. 
Dus deze van de week ook maar weer eens opgepakt. Ook nu was ik ergens halverwege en ik zag m al steeds weer smaller worden en dat terwijl ik de draad er met een boog inleg de zijkanten zelfs te los zijn en nog gebeurd het dus haalde ik het weer een heel eind uit totdat het weer recht was.


Nu voor de derde keer ......Hopelijk gaat het nu wat rechter zo niet heb ik gewoon een hele aparte col want ik ga het niet nog een keer uithalen. Het is juist de bedoeling dat er het een en ander af komt.........


Fijne eerste Advent............

3 opmerkingen:

DagelijkseOnzinDingen zei

Wat een prachtige sokken! Beterschap! Groet, Annemarie

Knutselpret zei

Pracht sokken en een pracht deken lekker gevoel als er weer wat klaar is. Ik heb ook nog het een en ander af te maken

hobbyloes zei

Het is niet leuk om ziek te zijn, maar je kunt nu dingen af maken.
Mooie sokken en beterschap hoor!