maandag 3 juni 2019

Juni

En dan is het opeens al weer juni.
Normaliter ben ik om deze tijd altijd op vakantie maar dit jaar ga ik later en ik moet zeggen dat voelt heel raar.........
Labels
Ik weet niet of het aan bepaalde temperatuur ligt of misschien bepaalde geur van de planten ofzo maar het voelt heel raar om naar mijn werk te gaan.
Nu heb ik dat altijd wel haha 😉 maar nu nog meer.

Dit jaar ga ik pas ergens in september omdat ik weer naar Shetland wil en het 28 september - 6 oktober weer Wool Week is en al voor de 10e keer!! Dus Jubileum en dat wil ik natuurlijk wel meemaken.
Ik sleep Wilma weer mee, een Shetlandse dame die ook gek is op allerlei wolletjes en sunday teas enz. dus het is nog even tanden bijten tot september.....


We hadden een lang en mooi en warm weekend, zelfs zo warm dat het gras wat ik op Hemelvaart gelegd had nu gedeeltelijk verbrand is.
Ik hoop maar dat het nog een beetje bijkomt.

Dit was een grote onkruidoase
Het is de bedoeling dat er aan het nog aan te leggen terras van de kapschuur(vanaf de foto achter je gesitueerd) nog een vlonder, vijver, en cirkel van kinderkopjes komt te liggen want ik hou helemaal niet van gras maar ja dat hele stuk vol met onkruid wordt ik ook niet vrolijker van........
dus ik hoop dat ik op deze manier het onkruid wat tegen kan gaan totdat ik de rest kan realiseren.
Want ja ........tijd....... kon je het maar in potjes kopen.....


Om deze tijd is er altijd van alles te doen.
Het afgelopen weekend was het weer 'sporen naar het verleden'.
Een weekend dat er een aantal locomotieven op visite komen bij SGB (Stoom trein Goes-Borssele). Deze rijden dan ook de route en kan je dus de hele dag heen en weer treinen met oude locs. Stoom, Diesel, motorwagens en aangezien mijn grote viend G helemaal treinengek is hebben we dus het heen en weer gehad. 


De volgende dag was het Brei- en haakfestival in Arnemuiden wat altijd heel gezellig is.
Je ontmoet en klets er met bekende en onbekenden.
Natuurlijk hadden ze daar ook weer allerlei spullen die ik thuis nog niet had....😉

Ik kocht bij Iris, AYYA Handmade die leuke steekmarkeerders.
Sasha was er ook met haar mooie shawls en ik ben gezwicht voor haar mooie boek.
Bij de stand van Jafari zag ik heel veel mooie wolletjes maar heb er maar 1 mee naar huis genomen voor de shawl in de foto "Fluitje van een cent shawl". Ze hadden er paketten van liggen maar mijn oog viel natuurlijk weer op een wolletje wat niet in een pakket zat.
Er moeten ook nog 4 bolletjes Love bij van Wool Addict en die heb ik besteld in kerrie. Ik hoop dat 'ie net zo mooi van kleur is als de Air van Wool addicts en anders wordt het de licht grijze.
En wat later op de dag schoof ik aan bij een workshop Mochilla haken.
In dit geval een heel lief klein buideltje wat nu aan het sleuteltje bungelt van mijn nieuwe fiets met wat klein geld erin, want je kan bij ons onderweg altijd van alles kopen maar ja wordt wat lastig met alleen een pasje op zak....... want die stalletjes hebben echt geen pin apparaat........


Op het festival was er ook een Zeeuws-vlaamse dame die aan de Labedissen was begonnen.
'Polswarmers Tannetje' waarvan het patroon te krijgen is bij Stichting Zeeuwse Visserstruien.
Ook Stephanie stond met alle mooie dekens en shawls op het festival. Ze had het enorm druk en vroeg of ik eens wilde kijken hoe en wat om deze dame verder te helpen.
Natuurlijk doen we dat dan. Dus ik even snel het patroon doorgelezen. Je breit deze polswarmers van boven naar beneden. Eerst de duim en daarna begin je met de bovenkant van je hand, wanneer de juiste hoogte is bereikt zet je het stukje duim erbij op en brei je in de rondte verder.  Ik kon het ook zo snel niet vinden maar snapte wel de bedoeling dus ik het voor deze dame zo op de pennen gezet zodat ze weer verder kon.
Dat was nog een hele toer voor mij want deze dame breide op 4 pennen maar dan van die hele lange en aangezien ik of pennetjes van 15cm of een rondbreinaald gewend ben......😂 je snapt dat ik toch wel een aantal keren iemand geprikt heb waaronder mijzelf.


Eenmaal thuis kon ik dat toch niet hebben dat ik het niet gevonden had in het patroon en ik kon me niet voorstellen dat het er niet in stond dus kocht ik 's avonds online nog het patroon en ging ik zelf aan de slag met deze polswarmers. Ik had nog mooie lichtgrijze Jamiesons & Smith liggen.
En jawel hoor het stukje wat ik zocht stond onder het kopje Duimspie daar had ik niet gekeken want dat was in mijn ogen het vervolg.
Maar goed weer een WIP erbij en hopelijk dadelijk een paar mooie warme Labedissen kan ik eindelijk eens fatsoenlijk gekleed naar de kerk 😉


De volgende dag ben ik 's morgens heel druk in de tuin bezig geweest en heb ik 's middags heerlijk onder het schaduw doek zitten breien want ondanks dat ik gek ben op de zon en warmte was die 28 graden zelfs voor mij wat te gortig.
In de middag werd ik gefeliciteerd door Stephanie want zij had gelezen op het blog 'Blij dat ik brei' dat ik het verrassingspakket van Knit Pro had gewonnen met de loterij van het Brei- en haakfestival......ik ben heel benieuwd naar mijn prijs!! Spannend!!


Maar ik vond het er toch een stuk gezelliger uitzien met het zonnetje dan 's avonds met de plensbuien waar door het wel goed afkoelde en ik het weer koud had hahahahaha.......
Hopelijk krijgen we nog veel mooi weer en dan in de nachten een buitje voor de tuinen en het stof........

1 opmerking:

Knutselpret zei

Gezellig blogje en super aankopen bij blij dat ik brei