woensdag 30 april 2014

Kleurig

Ik kocht een paar weken terug bij de kruidvat nog wat knutseldingen
zoals:


ze hadden weer leuk karton met mooie afbeeldingen


Een borduurset met allerlei leuke kleine patroontjes.En ze hadden nog bolletjes wol in super leuke kleuren maar o zo super slechte kwaliteit.
Onregelmatige draad met lusjes waar je dus lekker in blijft hangen met haken.
Ik wilde alle kleurtjes kopen maar bij het zien van de kwaliteit bolletjes heb ik alleen deze kleurtjes gekocht om eens uit te proberen en aangezien ik nog wel wat bolletjes op voorraad heb liggen ;-) heb ik het maar bij deze 3 gelaten.


Nadat ik de tuin bij mijn 'vakantiehuisje' onderhanden had genomen en hele ruzies had gehad met een kauw en wat eksters die op de eitjes uit waren van de merel die in de klimop zit te broeden óp het vogelhuisje heb ik heerlijk in het zonnetje nog wat zitten haken. Ik had bij Lucy van Attic 24 al eens zo'n leuke Prieelvogel (Bowerbird) voorbij zien komen, meer dan 1 trouwens, en wilde deze ook wel eens uit proberen.
Op de foto hierboven mist het (onderdeel) buikje nog.


Hier is de eerste nu wel met buik, ik wil er nog 2 maken in de andere kleurstellingen en met een slinger met bloemetjes en blaadjes om een krans op te vrolijken in de keuken.


Dus van de week in het avond zonnetje nog wat simplele bloemetjes zitten haken van dit < patroon 'een bloem in 5 minuten'.
Zo'n luxe om dan aan het einde van de middag lekker met een wijntje( in dit geval zelf gemaakte appelsap) nog even buiten te kunnen frreubelen, lekker relaxed........ even onthaasten van een hectische werkdag.
Want helaas de maatschappij wordt steeds gekker........

3 opmerkingen:

CarlaK.be zei

oooh, die vogel is mooi (zelfs zonder buikje) !
liefs!

Anoniem zei

Wat een schattige vogel!! Genieten he, dit weer!
Weet je, eerlijk gezegd koop ik nooit geen wol (meer) bij die goedkope winkels.. Ik vind het zo zonde vanwege de kwaliteit. Bovendien steun ik liever de kleine wolwinkels die ook zoveel moeite moeten doen om het hoofd boven water te houden.. of vind je me nu een zeur?

Marbada zei

hahaha nee hoor Lupineke, maar ik heb hier geen kleine wolwinkeltjes in de buurt. Maar om eerlijk te zijn ging ik voor de kleuren. Voor dit soort frutsels is dat goedkope spul goed genoeg (moet zeggen dat sommige bollen best goede kwaliteit zijn)en makkelijk kan zo in de wasmachine.