zaterdag 17 augustus 2013

'Relaxte' zaterdag

Omdat ik zo moe ben had ik me voorgenomen om niet al te veel te doen. Dat is voor mij altijd erg lastig want mijn hoofd werkt dag en nacht (ja ook 's nachts) op volle toeren. Ten eerste omdat er gewoon nog veel moet gebeuren(in 3 huizen) en omdat ik nu eenmaal geen mens ben die een hele dag stil kan zitten.    
 
 
 
Dus vanmorgen begonnen met een kop koffie en een breiwerkje in de tuin.
De originele bol viel uit elkaar en om niet in een groot drama te belanden van een in de klit geraakte bol wol heb ik 'm maar als een gewoon bolletje opgewonden. Het is wel grappig want hij doet me nu denken aan een toverbal. Terwijl je aan het breien bent zie je de bol veranderen en natuurlijk ook de sjaal.
 
 
Daarna even naar Kapelle naar de Action om nieuwe verf spuitbussen om het bankje af te maken en een paar boodschappen bij de Aldi.
Maar ja 'éven' naar de action.............uhuh....
Ze hadden er weer van allerlei leuke nieuwe knutseldingen, zoals zo'n strassteentjes pen en bijbehorende bling bling steentjes natuurlijk.
Leuke notitie blokjes en ook hele simpele bruine die heb ik meegenomen om op te pimpen, nog een uilen-zelf-maak-pakketje, auto-ponsje, nog meer bling bling in de vorm van pailletjes, bloemen uitstekertjes, papier plakband enz enz
 
Ze hadden ook nog een mooie hammamdoek in mooie kleurtjes en dat geweldige kleedje, lekker in mijn kleurtjes. Voor de kleine projectjes heb ik 2 kleine emmertjes mee genomen zodat ik de bolletjes daar in kan doen en ze mee naar buiten kan nemen.
 
Dus met ander woorden ik heb mezelf maar verwend met al deze leuke spulletjes.
Moeten dadelijk in de winter ook wat te doen hebben toch........... ;-)
 
Ik kwam daar ook een stoffeerderij tegen waar ik nog schuimrubber heb gekocht om kussens te maken voor de buitenzitjes. Mooi werkje voor als het slechter weer word.
 
Daarna in de tuin m'n fruithap bij elkaar gescharreld(aardbeien, frambozen en bramen)
en nog wat courgettes geoogst en gelijk de plant weer een beetje gekortwiekt en wat onkruid gewied.
 
 
Het bankje verder gespoten ...nee nee, ik was de verf spuitbussen niet vergeten.
 
Toen was de wol aan de beurt van de trui die ik van de week heb uitgehaald. Het was een kort truitje met capuchon die ik een paar jaar geleden gebreid heb maar door de lengte had ik 'm nooit meer aan maar ik vind het mooie wol. Het is een grijze tweed. Vandaag dus de bollen weer in strengen gemaakt en gewassen en kleddernat opgehangen zodat de kronkels er 'n beetje uit kunnen zakken.
 
 
Weer wat verder gebreid aan Jose d'r sokken want die moet ik nu maar zo snel mogelijk af maken kan ze ze van de winter lekker aan. 1 is nu bijna klaar.
 
Het bankje was nu wel droog dus die heb ik zolang naar de voorkant van het huis verplaatst en tegelijkertijd maar even de voortuin geschoffeld, geveegd en opgeruimd.........
 
 
Het andere bankje tegen de garage geparkeerd, daar staat het laatste zonnetje namelijk.
 
 
 
 
Aangezien de bankjes nu van het terras weg waren kon ik dat ook weer eens opruimen en het weer wat gezelliger maken.
Ok, ok er staan nog wel wat dingen die opgeruimd kunnen worden....
 
foto van Craft &Creativity
 
 
Na de pizza wat strijkkraaltjes in de oven gedaan, ik vond nl hier een leuk ideetje dus wilde dat eens uitproberen.
 
en dan schrijf je je blog nog even en denk je hmmm relaxte zaterdag.........???
Ja, het kan nog gekker...... dan had ik niet gebreid maar door gejakkerd met schilderen of opruimen en dan had ik ook geen tijd genomen om deze blog te schrijven
 
;-)
 

 
   
 

2 opmerkingen:

petronille zei

Ha, zo'n dag klinkt me bekend in de oren! En dan ben je aan het eind van de dag versleten, maar zeer tevreden. Fijne 'rustige' zondag.

Marbada zei

ja morgen gaan we het weer proberen......