zondag 30 december 2012

Maken.............

Mijn schoondochters zijn net als ik geen meisje-meisje mama's en dat blijkt ook wel want alle 3 de kleinkinderen zijn jongens en échte jongens. Van die boefjes waar altijd al van die ondeugende pretlichtjes in die oogjes zitten en regelmatig kattekwaad uithalen.
Wat de dames dan weer wel aan meisjes-achtig hebben is knalroze en bakken, A is ook erg voor bling bling maar voor de rest zijn het, zeker S, een stel rauwdouwers die je niet snel hoort zeuren of piepen. Een stel mooie meiden.

Met Yule geven we elkaar altijd nuttige cadeaus en die meiden wilde graag van die grove collen. Die wilde ik graag zelf maken maar door alle andere dingen kwam dat er niet meer van. Ze kregen wel een col maar een gekochte lange grijze met bling bling, dat dan weer wel, maar ja..... ik vond het toch jammer.
Dus toch nog op zoek naar dikke knalroze wol en het liefste wat ze zo in de wasmachine kunnen gooien..... geen handwasjes, dat komt niet goed. Dus vond ik bij de Beekbergse wol en hobbyhal bij de scheepjeswol-shop
de "Roma Big'. Welke ik de volgende dag al binnen had, super snel dus.
foto: ttwcreative
Op zoek naar een leuk patroon kwam ik deze tegen bij 'ttwcreative', ik vond 'm erg mooi zo met die simpele ribbels. De meiden vonden 'm ook gelijk mooi dus het werd ook nog eens een simpel werkje en snel op nld 12mm welke ik toevallig bij de action tegenkwam. S was van 't weekend bezig met bakken, ze had 6 kleine cake gebakken, welke ze besmeerde met botercreme en kersenprut e.d. en daarna met fondant beklede en versierde. Doordat ze daar zo mee bezig was kwam ik gelijk op een idee voor een verlaat kadootje voor haar verjaardag. Zo ook voor die van A die ook net jarig is geweest, ook niets heeft gekregen en ook gek is op bakken. S heeft de buit al binnen en nu staat er nog een tasje met bakfrutsels(uitsteekvormpjes bloempjes en stippen, strooihartjes en fondant(xenos)) en een boek(Action) te wachten om te verhuizen naar A. De Col schiet ook al lekker op dus die kan dadelijk ook in het tasje erbij.Dit heerlijke mooie taartje kreeg ik mee naar huis om het beetje overgewicht op peil te houden ;-))


Nu maar snel verder aan de Col  dan kan het allemaal weer snel verhuizen en hoeft A geen geduld meer te oefenen. Want natuurlijk is er een foto van alléén het tasje op de Whatsapp gezet maar ja ............
wat zit er in??
Dus is A nu Aagje.......

Totdat ze het tasje krijgt of per ongeluk deze blogpost leest...

2 opmerkingen:

Doortje Dartel zei

Dat zijn allemaal leuke cadeaus.

marian'ne m zei

He toevallig zaterdag ook zo'n bol gekocht, maar dan knalgroen !!;-)
Wat mooi dat jij Yule viert, het valt niet mee om de vaste tradities te doorbreken. Al wil je het zelf de omgeving werkt niet altijd mee .

Ik heb hier weer wat tips meegenomen, o.a. van het suikerwater voor de gehaakte engel, om mee te nemen naar mijn brei-cafés !!

Mooi 2013 !!