woensdag 16 november 2011

Eerste keer .......

 Deze "Winter". Ja ja ik weet het, het is nog geen winter maar het was wel allemaal wit en mijn ruiten van mijn auto bevroren. Dat is dan weer een nadeel dat je de ruiten moet krabben, ik kan natuurlijk ook op de fiets dat scheelt weer ijskrabben maar toch........ dan kies ik op het moment toch voor het krabben.

Mijn conditie is nog niet voldoende voor een ritje naar het werk en weer terug en daar komt nog bij dat ik na het werk weer terug naar huis sjees om vervolgens daar in een greppel te duiken van 40cm breed en 1.30 cm diep om de muren met een ongelofelijk vies goedje in te smeren om de muren waterdicht te maken
voor mijn slot gracht. Altijd al een kasteeltje gewild.

Nee hoor, helaas waren de stenen door de tand des tijds zo poreus geworden dat ze meer op een spons leken dan op een steen. Aangezien ik een dijkhuisje heb en de slaapkamer dus zo'n 50 cm onder het straat niveau ligt waren de muren in de slaapkamer behoorlijk vochtig en stond de schimmel overal. Het zeil wat ik nog geen jaar geleden heb gekocht kan alweer naar de stort. Dus ontluchtings gaten geboord en via via bij een bedrijf terecht gekomen Sika genaamd die hier een oplossing voor had. Na een mailtje van mijn kant is er iemand van dit bedrijf langs gekomen om de boel te bekijken en te adviseren, zodoende dat ik nu al een paar weken in de put zit.........

Nog 1x vies goedje en dan de ontluchtingspijpen erin en al de grond kan weer terug gestort worden en kunnen er weer leuke plantjes in en hoop ik dat ik dadelijk ook gewoon behang op de muren kan doen ipv padestoelen. Maar goed we hadden het over de winter.

En dus mooie plaatjes zo met die ijsbloemetjes en het wit weer op de paadjes.
Dit heeft toch ook wel weer wat hoor dat winterweer....... kaarsjes aan........


1 opmerking:

Anoniem zei

Tja, dat zijn dan de mindere kanten van een oud schattig dijkhuisje... gelukkig dat er wat aan te doen is! Succes hoor, binnenkort ben je hopelijk van alle ellende af!