zondag 27 november 2011

Boerderijenroute

Vandaag een stukje van de Boerderijenroute gelopen uit het boekje "Sporen in de zak". Een boekje met allerlei wandelroutes via het wandelnetwerk en natuurlijk verdere interessante info over, bij deze wandeling de boerderijen en het leven daaromheen. Bijv.: "De zeeuwse schuren werden met steenkoolteer behandeld, alleen de posten van ramen en duren hadden een witte bies, niet alleen voor de sier maar ook om ervoor te zorgen dat de boer in het donker de weg over zijn erf kon vinden. Leuk om te weten, nooit eerder bij stil gestaan.


Deze route gaat door en om het dorp Baarland in de Zak van Zuid Beveland.
Ik was eigenlijk veel te laat om de hele route te lopen dus ik had al besloten om de route in te korten maar gaande weg besloot ik om 'm nog verder in te korten aangezien het steeds meer ging schemeren en ik geen veiligheidsvestje had aangedaan en dat is toch wel verstandig hoor in dit soort weggetjes. Van de week ook bijna iemand geschept die zijn hond uit liet en deze man had zelfs nog een lichtje bij 'm maar je ziet echt niets en/of anders te laat.


Ze geven aan dat de route 5,8 km is maar met het uitzetten op google maps (zie boven) kom ik al aan de 6,8 km. Zie de blauwe lijn.  Je kan dan alleen uitzetten op de weg maar deze route gaat ook nog een stuk over boerenland . Ik heb de rode route gelopen en dat kwam zo ongeveer op 4 km. Het is een leuke route langs mooie boerderijen, hofstede en verbouwde boerenwoninkjes en over het boerenland. Het is dus geen route voor mensen die slecht ter been zijn, goede wandelschoenen zijn ook geen overbodige luxe en ik denk dat na wat regenachtig weer zelfs kaplaarzen niet overdreven zijn. Honden zijn op het stuk van de boer ook niet toegestaan, dit zou je kunnen omzeilen door de Industrieweg te volgen volgens mij dus zoals de blauwe lijn nu loopt.Het stuk over de boer zijn land en dijkjes vind ik geweldig(stukje rood bij industrweg wat rechtdoor gaat), je loopt door de schapen heen, althans ze staan op je wandelpad maar zodra je dichterbij  komt gaan ze er toch vandoor en kijk je tegen een aantal achterwerken aan met blauwe stip. Een kwam er heel stoer naar mij toe rennen waarbij ik dacht van "mmmm misschien moet ik toch opzij" maar met dat ik doorliep dacht dit schaap hetzelfde en schoot toch maar naar beneden de dijk af. Hij liever dan ik want ik denk dat het schaap daar toch handiger in is dan ik.


Het pad over de boer zijn land is natuurlijk erg hobbelig en moet je een aantal keren over dit soort trapjes klimmen maar dat vind ik juist leuk. Binnenkort zal ik m eens helemaal lopen maar zoals je ziet werd het steeds een beetjes schemeriger maar het was wel heerlijk weer, zonnetje, een flinke bries maar ook wel weer fris. Dus van die lekkere koude wangen dat als je thuis komt van zo'n wandeling je zin hebt in lekkere warme chocolademelk of koffie ......... natuurlijk met pepernoten... ;-))
Mooi he.........(zucht)

4 opmerkingen:

hannah zei

Leuk om een 'nieuwe' route te volgen. Zo te zien kun je deze niet met een hond lopen (schapen, hekjes) dus ik geniet maar dankzij jouw foto's!

Marbada zei

ja inderdaad honden zijn op het stuk van de boer en de schapen dijk niet toegesstaan. Vergeten erbij te zetten. ;-//

Anoniem zei

Wat een leuke route, die gaan we binnenkort zeker een keer lopen! Het is tenslotte vlakbij! We hebben ook een keer (in wekelijkse etappes) langs het oude bietenspoor gelopen, daar is een boekje van, ook heel erg mooi! Jij boft toch, dat je daar mag wonen!

Marbada zei

Bietenspoor, dat ken ik niet.
Mocht je daar nog wat van hebben, graag. Ben ook druk op zoek naar wat nieuwe routes hier in de buurt. Op Walcheren wist ik genoeg leuke rondjes en mooie stukken om te lopen.