zondag 20 juni 2010

Ff terug

Op 1 juni gingen we richting Frankrijk de eerste stop/camping was net onder Parijs en het regende. Ach kan gebeuren toch...? De volgende morgen was het weer droog maar wel bewolkt dus besloten we maar gelijk door te rijden richting Limousin, wat achteraf toch verder was als verwacht. Eigenlijk hadden we dat kunnen weten want daar trappen we altijd weer in. De kilometers daar zijn echt langer dan hier. We zaten op een camping vlakbij Argentat, "Le Vaurette" genaamd. Een mooie verzorgde camping. Als je je franse taal weer een beetje op wil halen is dit niet waar je moet zijn, het was een en al nederlanders en ook de eigenaren zijn nederlanders. Vriendjelief was allang blij want er was een zaal met groot scherm bij waar alle belangrijke sportevenementen op kwamen en met de voetbal in het vooruitzicht......
Bij aankomst scheen de zon en hebben dus nog heerlijk buiten kunnen eten. De volgende 3 dagen weer zon en temp. tot 32,5 graad iets teveel van het goede maar ach dan maar een btje boomhangen en lezen.
We hadden een schitterende plek met op ongeveer 10 meter afstand de Dordogne met wat strandjes. Aan de waterkant was het ook best goed toeven qua temperatuur. Met af en aan in de avonduren wat ik noem heksen weer...... dat is wanneer de nevel over het land en over het water drijft. Het is een hele speciale kou/koelte en met de geur van een bos in de herfst. Ik had dit gevoel best wat langer vast willen houden maar met wat lagere temperaturen want we konden nu niets ondernemen. Normaliter staan we ongeveer 5 dagen op een camping en trekken dan weer verder, dat is deze keer niet gelukt. Na deze hete dagen sloeg het weer volledig om ook nu konden we niets ondernemen maar dan vanwege de stromende regen en echt 2 dagen aan een stuk. Tussendoor hebben we nog wat droge dagen gehad met heel af en toe een zonnetje waarin we zijn gaan toeren in de omgeving. Waaronder naar , Collonges la Rouges een middeleeuws stadje. Waar we heerlijk wat rond hebben kunnen struinen ook Turenne is zoiets en zo liggen er nog veel meer van dit soort dorpjes en stadjes in de buurt. Ook zijn er schitterende wandelingen uitgezet, helaas niet geschikt voor ons tenminste niet om ze helemaal te doen, 5km duurt daar al snel door al het geklauter e.d. 1 uur en 3 kwartier en de meeste wandelingen zijn rond de 11 km.


We zijn ook nog richting de Auvergne gereden naar het departement Cantal, het is heel apart dat je zo van het ene soort natuur zo in het andere over rijd. Het is hier een stuk kaler met schitterende rots partijen. We rijden naar Puy Mary een top op een hoogte van 1748m ik ben 'm nog een eind gaan beklimmen maar mocht op een gegeven moment niet verder dit vanwege het slechte weer en evt. gladheid, op sommige plaatsen lag gewoon nog sneeuw. Ik stond bijna met m'n hoofd in de donkere zwarte wolken. Vriendjelief was minder blij met mijn beklimming want er stond ook een behoorlijke wind zodanig dat ik het eerste stuk wat dieper door de knieen moest om niet weggeblazen te worden, wat hij niet wist was dat ik voor de rest in de luwte verder kon klimmen en ook nog op een redelijk breed pad. Hieronder nog een filmpje van dat ik op het hoogste punt stond tot waar ik mocht komen, ik heb nog wat info gebrabbeld maar wat door de wind niet meer te horen is.


Na bijna 2 weken op dezelfde camping en bijna een week stromende regen gaan we alvast wat noordelijker richting Bourgogne, Morvan. Het begint hoopvol het is droog en 21 graden, we hebben tot middernacht lekker buiten kunnen zitten. De volgende morgen is het nog droog maar als we in de middag naar Autun rijden begint het te spetteren en wanneer we daar rondlopen gewapend met paraplu houd het op met zachtjes regenen en veranderen de straten in snelle riviertjes. Ook dit stopt pas wanneer we in bed kruipen. Als we de volgende ochtend wakker worden begint het weer te spetteren en daarna te plensen. Ik heb het gehad, ik ben er klaar mee. Als de enige vakantie bezigheid, cathedralen en de hypermarche's en Gifi's bekijken is, is het voor mij genoeg. Ik ga de camping betalen gooi alles drijfnat op z'n plek in vouwwagen en auto en we rijden die dag in een ruk door naar huis, waar het die dag zonnig en 19 gr was, daar hebben wij nog maar heel weinig van mee gekregen aangezien we pas om 23.30 weer op honk waren.
De volgende dag rijden we naar "de piet" om alles te laten drogen als we de wagen open doen gutst het water gewoon naar buiten gelukkig is het bed wel droog gebleven maar zelfs in de bagagebak staat een laag water waardoor ik alles eruit moet halen en droog moet maken.

Ze geven voor volgende week nog mooi weer af dus staat alles al weer ingepakt aangezien ik nog 1,5 week vakantie heb. Dus fiets mee en morgen op naar Brabant met de hoop een iets positiever vakantie gevoel over te houden.

Het enige voordeel van dit soort weer is dat je door het licht en de donkere luchten schitterende foto's kan maken.

2 opmerkingen:

lottebees zei

Onze planning dit jaar was eigelijk een paar weekjes door Frankrijk kamperen, maar door ineens veel werk, blijven we vooral in de buurt.
Waarschijnlijk ook richting de piet.

Gelukkig hebben jullie wel veel regen, maar geen hele stromen gehad. Daar was het in frankrijk nogal raak mee zag ik steeds.

Marbada zei

nee gelukkig geen overstroming al waren de strandjes langs de Dordogne weg en stonden de bomen die eerst aan de kant stonden nu een paar meter in het water.Ik denk dat het een geluk is dat de Dordogne enigzins geregeld wordt door een aantal dammen.

Wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen op de piet