woensdag 1 april 2009

Veere

Maandag was het heerlijk weer om er na het werk nog even op uit te trekken. Dus we hebben voor ons de 2e wandeling van de vestingsteden gedaan, dit maal in Veere.

Ik vind het een heerlijk stadje, het ademt een bepaalde sfeer uit.
Rustig, sereen.

Ook vroeger ging ik vaak met de kinderen hier naar toe lekker pick-nick-en onder aan de vesting waar ze dan lekker een beetje konden spelen op het gras of in het Veerse meer.
Ze hebben ook van die leuke speciale winkeltjes. De jongens vonden het altijd geweldig om naar de Aquamarijn te gaan, een "stenen-winkel". De jongens spaarde mineralen en half-edelstenen, dus een paradijs!!! Ze hadden(hebben???) ook een (donkere)kamer waar stenen lagen die oplichten in ultra-violet licht, Super-Spooky natuurlijk. In Oma's snoepwinkel kon je ouderwetse snoepjes kopen. Dit winkeltje is ook zodanig ingericht. Je kan er ulevellen, trek- of duim-drop en nog veel meer van dit soort snoepjes kopen. Er is ook een winkeltje met houten speelgoed en allerlei simpel en "ouderwets" keukegerei, een winkeltje met allerlei zeepjes enz. enz enz.
Dus gewoon leuk!!!


De wandeling op zich was niet gemarkeerd en het kaartje vind ik ondanks dat ik er bekend ben(of misschien juist daarom) niet echt duidelijk. Wij hebben dus verkeerd en teveel gelopen maar het was de moeite waard. De wandeling is ongeveer 3 km lang, ook het pad/tunnel door de stenen beren is heel appart.

Als afsluiting hebben we heerlijk gegeten bij de "Struyskelder". We hebben onszelf dus echt verwend!!!

Monday we went to Veere a little town nearby. It's also one of the fortified cities, so we did our 2nd walk there.
This town has a really good atmosphere. I used to go there with my children for a pick-nick. They could play on the grass or in the lake. And after the pick-nick we went to the special shops. The boys collected stones and minerals so they loved to go to the "Aquamarijn" wich was a real paradise for them. There was also a dark room with fluorescent stones, really Spooky!!! At Granny's candy-shop you can buy all these old time dutch candy. There are lots of these old-time special shops.

The walk is about 3 km and very lovely. It's also really very special to walk through a tunnel of the fort, where you can look through the loopholes in the wall.
When you are nearby it's really worth visiting.

At the end we ate at the "Struyskelder" so we have really spoiled us!!!


2 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

heerlijk genieten zo, van bekende en onbekende vergezichten, van de lente in de kiem, en van herinneringen.

hannah zei

Mooi verslag over je wandeling. De foto's zien er heel uitnodigend uit!