woensdag 17 maart 2010

Weekendje Belgische Kempen

Ja inderdaad we zaten in een dipje, een blog-dipje, een brei-dipje eigenlijk gewoon een algemeen-dipje. Het enige wat ik niet had was een slaap- en hang-dipje......... Dus werd het weer eens tijd voor een weekendje weg, huisje geboekt bij Sunparks "de Kempense Meren". Het park is best aardig, de huisjes ietwat gedateerd maar de omgeving is er prachtig. Heel veel fietsroutes dmv knooppunten.

Vrijdag bij aankomst eerst even gekeken wat er op het park was en daarna volledig het huisje benut!! Eten, slapen..... en euh geslapen enz enz. Zaterdags zijn we naar Geel geweest waar niet zoveel te beleven was althans niet qua winkeltjes. Dus zijn we op de terugweg langs Mol gereden. Daar waren wel genoeg winkeltjes in het stadcentrum en er was "Jaarmarkt" dat is daar dus de Kermis. Ook daar hebben we nog even genoten van al die genietende en gespannen smoeltjes van de kinderen al struinend langs alle attracties.


Zondags zijn we op de fiets gestapt richting postel naar de Abdij, waar ze heerlijke kazen, bier en brood maken en een hele grote kruidentuin hebben. Op het park had ik fiets kaart nr 3 van het fietsknooppuntennetwerk (leuk woord voor galgje) de provincie Antwerpen gekocht. Vanaf het park via de knooppunten 75-74-12-72-77 is het een route van ongeveer 13km. Je fiets dan langs het kanaal en door de bossen. Het eerste stuk was het wel lekker weer, op wat tegenwind na, maar toen we langs het kanaal reden begon het te hagelen en plensen en ja om deze tijd valt er weinig te schuilen onder de bomen.... Bij aankomst eerst maar de Gasthof "de Beiaard" bezocht voor een warme kop koffie, abdijgebak en abdijbrood met abdijkaas. Terug hebben we via de autoweg gereden wat minder prettig rijdt(heel smal fietspadje met heel veel takken) maar dan is het maar 7km. Natuurlijk hebben we in de Abdijwinkel ook nog heerlijke brokkelkaas gekocht en een speltbrood en een grote fles Triple.

Zoals te zien is op de foto's is het wat meer uitgebreid en de bomen een stuk groter geworden. De gelige foto vond ik op seniorennet.be en de foto hieronder is de beginpagina van het abdij zelf.

2 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

hey, jij bent redelijk bij mij in de buurt geweest!

Marbada zei

we gaan zeker nog een keer terug, dus kom dan gerust om de koffie.....haha
Dat idee had ik al toen ik jou dierentuin foto's zag.