dinsdag 12 januari 2010

Winteravond sneeuwsokken / Snowy winter's eve socks

Ik heb de januari sokken van Sockamania groep gemaakt wel met de nodige aanpassingen want net zoals met de schaatsokken zouden ze weer te smal worden en ik wilde nu wel weer eens een keer sokken voor mezelf.

In plaats van met 2 kleuren te werken op het been heb ik het patroon met dezelde draad gemaakt maar dan met afgehaalde steken. De sneeuwvlok in de hiel heb ik wel met 2 kleuren gemaakt. Het was een handgeverfd wolletje (aanbieding) van Tommies wol. Ik was helemaal weg van de kleurtjes. De lichtblauwe is een Regia Silk. Bij de 2e bol dus 2e sok kwam ik net wat garen te kort dus heb ik er een lichtblauwe band in gemaakt en daar de kleine sneeuwsterren die bij het originele patroon op de enkel zaten op gemaast.


I made the januari sock of the Sockamania group. I made some adjustments otherwise they would be, just like the skate socks, to narrow and I wanted some socks for me, myself and I this time. Instead of working with two colors on the leg I made the pattern with slipped stitches. The snowflake on the heel I knitted with 2 colors. One is a handyed yarn from "Tommies wol" and the other one (lightblue) is a Regia Silk. I had to short yarn with the second sock/skein so I knitted a light blue stripe and mesh some little snowflakes on it.

4 opmerkingen:

lucie zei

ik vind ze erg mooi, kan me voorstellen dat je gevallen bent voor die kleurtjes!

gr lucie

Catharina zei

Wat een mooie sokken zijn dat.Ook leuk ,zo met een thema.

gr.Catharina.

Anoniem zei

Oei, prachtig! Mooie kleuren, wordt een mens vrolijk van.....

MariecusBruyn zei

ben ook maar gelijk lid geworden... Ben het al zo lang van plan, maar nu toch maar eens écht. De sokkengekte lijkt toch niet over te gaan bij mij :)