dinsdag 10 februari 2009

Bella Bambina Charity

Ik heb geen bericht meer gehad van de Canadese vrouw maar ik vond op Ravelry deze groep en daar ga ik nu voor breien. Hetzelfde doel eigenlijk maar dan op Long Island NY.
Wanneer ik aan zoiets begin gaat mijn hoofd tollen met alle patronen, variaties, eigen ontwerpen en kleuren/kleurcombinaties die dan te voorschijn ploppen tussen die grijze cellen.


I didn't get a reaction of the Canadian Lady but I found this charity group on Ravelry, they knit for the same purpose. So I allready made some booties and socks and now I'm knitting on a cardigan and blanket.

Inmiddels heb ik al een aantal baby-sokjes en slofjes gemaakt en ben ik nu bezig aan een bijpasend vestje en een dekentje waar ik dadelijk ook het patroon van wil schrijven. Ook Fleece dekentjes zijn erg welkom en aangezien je er hier voor een paar euro een kan kopen waar je er dan weer stuk of 4 uit kan halen zal binnen kort ook de naaimachine er weer aan moeten geloven. Ik heb bij de Zeeman al weer leuke kleurtjes zien liggen.


I bought some new skeins in really lovely colours for 0,79 ct a skeins. Its Acryl, thats easy to wash.
I had some colours from last year, so now I have these with some white and light-yellow.
So enough for making lovely babystuff.

Ze hebben het liefst acryl garen omdat dit nu eenmaal makkelijk te wassen is. Ik heb bij de Zeeman "supersoft" garen gekocht in allerlei leuke voorjaars/zomer-kleurtjes voor 0,79 ct een bolletje. Ik had nog wat kleurtjes van vorig jaar en dan bij deze nog wit en licht geel.
Het garen is voor nld 3mm.

Het garen van het dekentje is "Royaal".
Dit is net iets dikker voor nld 4mm. Het dekentje is een eigen patroon geinspireerd door Lace and Bobbles van Debbie Bliss en een klein kabeltje uit de "Anna" gebruikt in een sokkenpatroon.

The blanket is inspired on Lace and Bobbles of Debbie Bliss with a cable Pattern out of "Anne"from a sock pattern.

4 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

Datken ik: een hoofd vol ideeën en tijdens het verwezenlijken van het ene ben je alweer met het andere bezig :)
je maakt prachtsokjes. Eigenlijk spijtig dat ze niet opteren voor sokkenwol: ook makkelijk te wassen op 40°C, maar wel veel warmer aan de voetjes.
Nou, ik volg je creaties graag op!

Marbada zei

ja wel veel warmer maar het gaat niet alleen om het wassen maar ook vanwege allergie.

Anoniem zei

hoi marbada wat een leukwe site en wat een spullen heb je onder handen wat ik vragewn wou heb je een patroon van het dekentje of is het eigen fabrikaasje zou ik er een copie van mogen .het elfen patroon is goed terecht gekomen nog bedankt er voor grtj ineke

Marbada zei

Hoi Ineke,
Binnekort zal ik het patroon van het dekentje uitschrijven en weer op mijn blog plaatsen. Fijn dat het gelukt is.