zondag 16 augustus 2015

Aan de wandel

Ik neem mezelf al weken voor om elke dag even te wandelen of fietsen.....
Ja neem ik me voor .... want er komt helemaal niets van.

Maar vanmorgen vroeg niet de stoute maar de wandelschoenen aangetrokken.
Zin om mee te gaan??

Ik ga gelijk even op inspectieronde voor de vlierbessen ;-)
Hmm sommige kan ik al plukken maar andere ... vanmiddag nog maar eens een rondje op de fiets.


Dit vind ik echt een geweldige boom!!
We slaan af een onverhard pad in wat dwars door de boomgaarden en landerijen loopt, een groene specht laat z'n heldere kreet horen alsof  hij me uitlacht en vliegt snel een paar bomen verder op de hoop dat ik m niet gezien heb.


Gelukkig waren alle akkers van de week al leeg want gisteren was het meer een herfst dag met de hele dag van die druilerige regen.


De dauw op het gras glinstert in de zon en ik geniet.
Het voelt heerlijk fris maar toch ook warm aan door de stralen van het zonnetje, ik vind dit altijd zo'n heerlijk tijdstip. De wereld is nog stil op wat vogels en het ritselen van de bladeren door een zacht briesje na.


Ik sta even stil bij al het werk wat al gedaan is en wat nog moet gebeuren in de boomgaarden.
er staan hele muren van kisten, zie je ze staan daar achterin ze steken nog net boven de bomen uit en alle appeltjes van het dunnen liggen onder de bomen als bewijs van het vele werk.


Af en toe stop ik even voor een mooie foto of wat aanvulling van mijn ontbijt.
Het is een prima bramen jaar volgens mij en ik denk dat ik vanmiddag maar met 2 emmertjes op stap ga nog 1 extra voor wat bramen om sap en jam van te maken.


Nog meer kisten die geduldig staan te wachten op al die heerlijke appeltjes en peren die dadelijk weer in treintjes voorbij komen rijden op weg naar de boer en daarna de veiling.
Zover hoef ik niet te rijden want ik heb ook een paar bomen in de tuin staan maar bijna elke boerderij heeft z'n waar ook langs de weg te koop staan.


Nu zie je nog de mooie lijnen van de gewassen, nog even en dan zijn het weer de lijnen van de net getrokken voren om het land winterklaar te maken.

We komen weer op de verharde weg uit maar wat ik hier dus heerlijk vind, het loopt nog steeds tussen de akkers en boomgaarden door en een stukje verder langs 'de Zwaakse weel' waar op dit vroege tijdstip al iemand heerlijk zit te vissen.


De wereld begint wat meer te leven en het geluid van voorbij razend auto's neemt toe.
Ten eerste omdat we weer een half uur verder in de tijd zijn en ten tweede omdat we bij een redelijk drukke weg komen. Deze boom kan je daar genoeg verhalen over vertellen......ook al zo'n mooie he?


We lopen verder een stukje langs de drukke weg, gelukkig is het maar een klein stukje en als je naar rechts blijft kijken dan blijf je gewoon genieten van dit mooie uitzicht van de Zwaakse weel.


We schieten weer een klein schelpenpaadje in langs de andere kant van de Weel
waar je in een ander soort boomgaard terecht komt.

Eentje waar nog oude rassen staan als ik het goed heb en het 'verloopgaren' heerlijk tussen de boompjes graast. Ja ok je moet het nog even spinnen maar toch...... ;-)


Je hebt ook hele mooie witte wolletjes daar rondwandelen hoor. De schapen beginnen al weer een mooie vacht te krijgen en ik kijk of er misschien eentje tussen staat waar ik wel weer wat moois van kan maken. Deze twee hebben denk ik in het voorjaar een supermooi vachtje, volgens mij zijn het nog jonkies.


Tegenover de schapen heb je een mooie vlonder met een bankje, waar je kan genieten van alle mooie vogels, eenden en natuurlijk het geweldige uitzicht.
Het lijkt een dubbele wereld, de wereld boven het water en de spiegelwereld.


Waar knoesten en bomen staan die spreken tot de verbeelding.......fantasie, sprookjes....


Knoesten die dienen als doorgang of woning van elfjes, kabouters en andere wezens op weg naar de spiegelwereld.........

Na deze rustpauze weer terug naar de werkelijkheid en stappen weer verder.


We lopen het schelpenpad verder af en komen op de dijk.
De boeren hebben van de week gegierd en dat doen die meeuwen en andere vogels nu ook maar dan van het lachen want die hebben een 5 sterren restaurant.
Ik kijk naar het schouwspel dat wanneer er 1 opstijgt ze allemaal de lucht in gaan en het is net of er kleine papiertjes omhoog gegooid worden en weer naar beneden dwarrelen.
De rust is weergekeerd en ze doen zich weer tegoed aan al het lekkers :-p wat ze kunnen vinden.


In wat een mooie wereld leven we toch met al die mooie kleuren, lijnen en verschillende soorten.


Ik hoor een hoop gegak en er stijgt een groepje ganzen op, ik zie ze op het moment regelmatig over komen en hoop dan dat ze nog niet op pad zijn naar warmere oorden want van mij mag het nog wel even zo blijven.


Het valt mij opeens op dat dit de maand is van de kleur paars of paars/roze en natuurlijk nog met het groen.

Ik zie veel paarse bloemen en pluimen
En dan staan de kaardebollen, bramen en vlierbessen er nog niet bij....

We dwalen weer af.


Als we de dijk afgelopen hebben komen we bij de spoorweg van de stoomtrein en slaan af weer een schelpenpadje op waar Marney al op me staat te wachten. We kennen elkaar niet maar hij vind me reuze interresant en spannend. 

Zelfs nog leuker dan z'n 2 grote vrienden waar hij met z'n bazinnetje op bezoek is, 2 zeeuwse knollen waarvan hij af en toe al bijtend een massage van op z'n rug krijgt en af en toe een vriendelijke aai of lik en Marney springt vrolijk in het rond en probeert af en toe onder het prikkeldraad door te komen.
 Zijn bazin verteld dat hij altijd even hier naar toe gaat en dat de paarden het bezoek ook erg waarderen want ze komen altijd direct naar 'm toe.
Ik blijf een poosje kletsen en kijk naar de interactie van deze 3 dieren, geweldig!
Als we staan te kletsen komt tot onze verbazing het trammetje voorbij, verbaasd omdat we beide dachten dat ze zondag's nooit reden. We lopen beide weg naar huis.

Een fietser wil ons paseren dus wij schuiven wat tussen de bosjes, aangezien de fietser nog even een praatje maakt neemt Marney zijn kans waar en schiet weer terug naar zijn grote vrienden, ik zwaai nog even en loop dan door richting huis.


vanaf de deuren bij het spoor welke dienen om evt overstroming tegen te houden en 's winters dan ook dicht zijn, zoals op deze foto van een paar maanden geleden, loop ik de dijk weer omhoog.


waar ik langs een heuze spechtenflat kom!!
Zo geweldig om te zien.


en aan het eind van het pad de Roode Hoeve


Een geweldig mooie boerderij, helemaal gerestaureerd en weer in de oude kleur geschilderd. 
Rood van de Meekrap die hier vroeger veel werd verbouwd .

Daar zou ik ook best kunnen wonen.......:-)
maar ja ik woon nog een stukje verderop.

Eenmaal terug thuis zet ik een lekkere bak koffie en smeer een dikke laag roomboter op mijn overheerlijke bolus.........tja niet echt Paleo proof maar af en toe mag dat!!
Ik settle me buiten in de kapschuur met mn haakwerkje en geniet nog even verder van het zonnetje en de rust.

Hopelijk heb je ook een beetje mee kunnen genieten van de wandeling.
Dag dag..........


3 opmerkingen:

Villa Zeezicht zei

Ohhhh wat woon je toch ongelofelijk mooi!! Ik heb met heel veel plezier meegewandeld, dank hoor!! Mag ik een keer in het echie mee?? Lieve groet!!

Marbada zei

Jij altijd Stephanie! !! Mail me maar.

petronille zei

O, wat een prachtige wandeling! En allemaal mooie foto's.