zaterdag 15 september 2012

Van alles wat

Zo .. en dan zijn we opeens weer een maand verder. De tijd vliegt zomaar voorbij en ik kom niet eens aan alle dingen toe die ik zou willen en/of moeten doen. Nu is dat niet zo heel vreemd als je 2,5 leven leeft.

De tijd gaat zo supersnel B2 is van deze week al weer 2 jaar geworden en een heerlijk ventje.


Vorige week is B2 samen met zijn moeder langs geweest om te komen helpen met de keuken schoon te maken, wat hoognodig was met al dat klaar maken van al dat groente en fruit uit de moestuin.
B1 wilde ook wel graag mee maar ja die moest weer hard studeren op school.Met vaders gaat het steeds slechter, hij gaat superhard achteruit. Inmiddels is hij al weer van de dagverzorging naar de dagbehandeling gegaan omdat de groep nu alweer te moeilijk voor hem was.
Maar hij geniet gelukkig nog steeds van alles en vind hij het heerlijk als we weer eens naar 1 van de (achter)kleinkinderen gaan.Ook deze Beer groeit als kool en is inmiddels al weer bijna 5 maanden.
Ook dit is een heerlijk kind en o zo makkelijk. Hij kwam van de week een avondje op oma passen.
Of was het nu anders om??? Na alles goed bekeken te hebben in de tuin, heel hard gespeeld te hebben en na een half uurtje zichzelf in de weg te hebben gezeten/gelegen/gehangen kon hij zijn oogjes toch niet meer open houden.
En wat is nu lekkerder dan zo'n mannetje slapend in je armen te houden en die rust te voelen.
Puur genieten.


Bij de Wibra kwam ik deze mooie wol tegen. Nu had ik natuurlijk nog wel wat liggen ;-) maar ja zoiets kun je niet zomaar laten liggen zonder dat je uitgeprobeerd hebt hoe het wordt als je het breit... toch?

Wat...??? Of de rest al af is? Euh nee is dat de bedoeling dan??
Het is hele mooie dunne wol (84% Acryl, 8% Wol, 8% Mohair) dus dacht ik dat het wel wat was om een mooie lace shawl van te breien, op ravelry kwam ik deze Glam Shell shawl tegen. Ik brei 'm op naalden 4,5


Deze dikke wol (100% Acryl nld 9-10) kwam ik tegen bij de zeeman. Dat Roze schreeuwde me zo toe dat ik er 3 bollen van mee heb genomen om een kussen te breien voor op de bank. Lekker knallie.

Wat ook wel lekker knallie was waren de Pompoenen.
Ze waren al zo groot en ze gaven zulk slecht weer af dat ik ze er maar af heb gehaald.
Inmiddels zijn ze mooi oranje gekleurd zoals je kunt zien bij de Glam Shell shawl.

Ik heb er nog niets van gemaakt, ze mogen voorlopig liggen pronken op de bankjes.Van de week kreeg ik van iemand een grote bos rabarber en 5 rabarberplanten.
De rabarber planten hebben vandaag een plekje gekregen in de tuin. Ze hebben natuurlijk een behoorlijk grote plek nodig dus heb ik het stuk tuin vrijgemaakt waar ik nog steeds geen idee voor had.
En de stronken zijn veranderd in 5 potten jam en 6 potten moes. 

De moestuin geeft op dit moment ook veel werk, nog meer bonen zijn klaar, de courgettes hebben het opeens met dat lekkere warme weer heel erg naar hun zin en groeien en bloeien tegen de klippen op.
Ook de aardbeien (doordragers) en de frambozen gaan nog steeds goed.

Er is nu ook spinazie, veldsla en paksoi gezaaid.


1 opmerking:

Jessie K zei

Hallo,

Ik weet dat mijn vraag misschien raar gaat over komen en enorm veel later dan deze post wordt gevraagd, maar ik ben wanhopig op zoek naar bollen van die Sanna wol, middenste kleur. Ik ben aan een supermooie sjaal bezig en die heeft meer dan 500meter nodig maar die wol is dus nergens meer te vinden. Laat je me iets weten? Ik zou het appreciëren.