donderdag 12 juli 2012

Terug van weg geweest

We zijn 3 weken in Frankrijk geweest in de Provincie Landes in het plaatsje Parentis-en-Born.
Meestal trekken we maar het weer was nou niet overal even goed en waar we zaten was het tussen de 24 en 35 graden en we wilde zon en warmte dus dat hadden we daar.

De eerste stop was vlakbij Le Mans, omdat we eigenlijk weer naar Bretragne wilde. 's Avonds liep ik met m'n winterjas aan en dat is nu niet de outfit die ik aan wil op mijn zomervakantie dus besloten we door te rijden naar zuidelijkere streken. De reis daarnaar toe zagen we de temperatuur langzaam oplopen.

Als je die kant op gaat ga je voor of het strand, watersport of het betere weer. De omgeving is (naar mijn mening) niet zo boeiend. Weinig leuke dorpjes of stadjes, veel productiebossen e.d.

Wat wel mooi was was Dune du Pilat zoals je op deze foto's kunt zien. Dit was wel heel apart.
Het is het hoogste duin van Europa met z'n 117m hoogte, 500m breedte en 2,7km lengte.


Het lijkt net een grote woestijn als je deze 2 mensen hier middenin ziet staan.

Boven op het Duin  keek je aan de westkant op een grote zandbank die voor het Duin ligt, aan de noordkant kijk je in de baai van Arcachon. (waar het misschien wel heel leuk was maar verder dan Arcachon zijn we niet geweest) De oostkant kijk je over een enorme strook bos die net achter het Duin ligt en richting de zuidkant zie je nog meer zand van het Duin.

 Na 10 dagen waren m'n boeken die ik meegenomen had uit. Een paar sokken omgebouwd naar een grotere maat en mijn shawl waar ik aan begonnen was uit gehaald. Ik had er nog een kussen van kunnen maken maar een shawl, nee.
Gewoon door een domme fout, alleen maar meerdere in het midden, werd het een vierkant. Dus de shawl is inmiddels weer opnieuw opgezet en wordt er nu 4x gemeerderd ipv 2x (hier later meer over). De sokken voor vaders zijn af tot aan de teen want toen was de wol/katoen op dus wie nog een restje heeft liggen van deze... Ik hou me aanbevolen het gaat om deze sokken. Gebreid van Schoeller+Stahl Fortissima Socka Mexiko Cotton Color.


Er zijn daar verschillende meren waaronder ook een bij Mimizan, waar ze een promenade fleurie hebben uitgezet. Een wandeling door een schitterend aangelegde tuin met de meest uiteen lopende planten, met bij de meeste planten naambordjes.
Op de brug stonden veel mensen te kijken naar moedereend met kuikens en de vissen maar wat ze miste was de bewoner van dit meer aan de andere kant van de brug, een bever.


Het duurde even voordat ik zelf door had dat dit toch eigenlijk wel bijzonder was dat de bever op dat moment het meer overstak en dat we 'm te zien kregen. Voordat ik m'n toestel had gepakt was hij al zo'n eind verder dat het nu deze onduidelijk foto is geworden. Meer een soort foto van het monster van Lochness.

We zaten een uurtje rijden van Bordeaux, aangezien we nu in de buurt zaten wilde we daar ook maar eens gaan kijken. Het was even wennen, het lijkt op het eerste gezicht een vervuilde stad maar als je er wat langer rondloopt is het een interressante stad met leuke straatjes, eettentjes, winkeltjes, gebouwen enz enz.


Ik zou ervoor kiezen om daar nog eens een lang weekend of weekje rond te struinen en het is wat beter te bekijken. Ook hebben ze daar net als in Brussel bijv van die huurfietsen midden in de stad staan wat natuurlijk een uitkomst is om nog iets meer te zien van de stad.


Typische straatjes in Bordeaux met gebouwen gebouwd uit dat geel/beige steen en met allemaal een of meerder balkonnetjes. Degene die indertijd deze maakte heeft er waarschijnlijk een goed belegde boterham aan kunnen verdienen en zich totaal creatief uit kunnen leven.Elk Balkonnetje is weer anders van patroon.


De zee met z'n woeste grote golven.

Zo lagen mensen te zonnen en dan opeens ....
na een golf waren mensen opeens aant zwemmen...
Was er opeens een stuk strand weg.
Wel had elk stuk strand een eigen strandwachten groep en werd je dus ook gewaarschuwd en terug geroepen wanneer je buiten het gebied van de blauwe vlaggen terecht kwam. 


En natuurlijk hebben we de vakantie afgesloten zoals altijd...


Nee niet met een frans wijntje en een stukje franse kaas maar met regen en een stevige onweers bui zoals we dat elke vakantie doen...

Geen opmerkingen: