woensdag 25 augustus 2010

Bloempjes en... / Flowers and...

Zaterdag nog eens langs Opnieuw & Co gegaan maar nu langs alle 3 de vestigingen, heerlijk zomaar beetje rond struinen. Hetgeen ik zocht stond er niet maar wel weer een hoop andere leuke dingen. Het is dat ik nog niet in het huisje kan anders had ik nog wel meer gekocht. Ik heb nog 2 van deze manden gekocht, leuk voor dadelijk in de keuken met fruit of groente ofzo. Ik was ook op zoek naar een boek over wecken en/of inmaken, deze lag er ook niet maar wel over zelf brood bakken en olie en azijn maken, over kasjes en nog veel meer interresante onderwerpen dus die zijn in die manden verdwenen. Mocht er dus iemand zijn die nog wel zo'n boek heeft over wecken en die het kwijt wil laat dan gerust een berichtje achter of mail me even.

Van het weekend heb ik ook nog wat bloempjes gehaakt nu een slag kleiner de blauwe 7cm en de wit groene 5 cm deze heb ik gevuld met o.a. lavendel. Ze hebben allemaal al een ander huis gevonden waar ze goed ontvangen werden samen met een pot jam/saus.

This weekend I made some more flowers and filled them with lavender. I gave them all away along with a jar of jam/sauce.


Het wordt wat saai om ieder keer hetzelfde te vertellen en het lijkt wel of er alleen die drie dingen op het moment nog bestaan maar dat is niet het geval hoor maar ja........ ik ben dus voor de rest natuurlijk nog bramen wezen plukken en kers pruimen. Ja het wordt wat saai om elke week hetzelfde te horen maar het is zeker niet saai om weer te gaan plukken. Ik geniet met volle teugen!!

's Avonds in het avond zonnetje ergens op een zeeuws dijkje met de harde woeiwaaiwind over je gezicht bramen plukken. Dat is voor mij het toppunt van de dag. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen maar dan voel ik me echt leven. Of het zo hoort i.p.v. een hele dag met je giegel achter de pc. Net als op een mooie winterdag de schaatsen onderbinden en op een of andere kreek of plas kunnen gaan schaatsen, vrieskou en het zonnetje op je toet.


Heerlijk!!! Moet je maar eens kijken dit is toch geen straf , dit soort uitzichten.......


I know it's a bit boring to tell you every week the same things but for me it's just not boring at all!! This week I again went for blackberries and cherry plums and I really enjoy it, on a dike in the evening sun with the wind in your face picking your fruits. I love it!! I than really feel alive. I think that's the way I'm (we are) supposed to live. It feels just the same as skating in wintertime on a pond in the freezing cold with sunshine on your cheeks. Really love it!!
When you're driving home a bit later in the evening with 2 buckets full of fruit, 5 purple fingers and 2 scratched hands and you get this treat........ well that's just fantastic!!! I'm not complaining...

En wanneer je dan wat later naar huis rijdt met 2 emmers vol met fruit, 5 paarse vingers en 2 bekraste handen en je wordt op deze manier getrakteerd ... fantastisch toch??? Mij hoor je niet klagen...

5 opmerkingen:

catharina zei

Die manden zijn echt heel mooi!!!!
Helemaal mijn smaak.
Veel plezier ermee in je keukentje.

Ik zal het boek in de gaten houden.Dan meld ik je het wel.

lupineke zei

Ik snap helemaal wat je bedoelt, dit is het echte leven!!! Buiten, in weer en wind, zon of regen, genieten van de elementen zoals ze komen... en nu lekker je keldertje vullen met heerlijke potten jam voor de koude winter! Geniet ervan! groetjes van Lupineke

lucie zei

Was dat nou die kringloopwinkel in Dordrecht? want daar werkt mijn neef, toch leuk....

O mazzelaar met 2 manden! ik heb er ook een gehad en gebruikt tot ie echt uit elkaar viel...

O en die lavendelbloempjes zijn ook erg leuk en al die jammetjes... jammie.

groetjes Lucie

Anoniem zei

wat een leuke mand !!

OO je hebt er nog meer gemaakt, leuk hé die kleintjes. En altijd een leuk cadeautje.
Mensch wat een uitzicht daar !!

En je bent heerlijk productief, wecken is een vak op zich vind ik.
Onze voormoeders draaide daar hun handen niet voor om.
Ik heb het nog nooit gedaan.

((zwaaii))... marian'ne m

Unknown zei

Wat een prachtige mand heb je op de kop weten te tikken, die komt zeker goed van pas!
En wat een leuke gehaakte bloempjes, ze zijn heel leuk om te haken. Tussen het breien van sokken door ben ik er ook eentje aan het haken en ik weet nu al zeker dat er meerdere zullen volgen, je hebt me onbewust op een ideetje gebracht.....