vrijdag 16 november 2018

Socialising at Burra 20 juni 2018


Het is weer prachtig weer dus ik ontbijt heelijk buiten in het zonnetje,
E -reader erbij met een goed engels boek ...... genieten.


Janice heeft haar schoonmoeder Sandra gevraagd om mij mee te nemen naar de crea groep van de kerk maar..... dan moet je ook je spinnewiel mee nemen, dat zullen ze geweldig vinden.
En dat vonden ze inderdaad geweldig......
'Oh ik denk dat mijn zus je heel graag zou ontmoeten'
'Oh mijn schoondochter moet je echt ontmoeten' enz enz.......hahaha


Ze hadden al een behoorlijke zak vol met gehaakte en gebreide poppies


Ook werden er hele boeketten gemaakt van papier.


Het was enorm gezellig en je wordt gelijk opgenomen in de groep en deelt gelijk in de gesprekken.
Heerlijk met een cuppa en een koekje erbij.


Tussen de middag settle ik me weer op het zelfde plekje in de zon maar nu met een Engels ontbijt aangezien ik dat smorgens echt niet door mijn keel krijg eet ik dat met de lunch haha.
Want er wordt ervoor gezorgd aangezien er niet veel supermarkten zijn dat de er altijd iets te eten voor je in de koelkast staat als je aankomt. Natuurlijk zit daar Bacon, eieren en Shetlandse echte boter bij.


's middags ga ik weer op pad om te genieten van de mooie omgeving.


Door de buien die af en toe vallen heb je ook regelmatig regenbogen, kadootjes noem ik deze.
Wordt altijd enorm blij van deze kadootjes met geweldige kleuren.

Door deze buien zijn de hentilagets die ik vind druipnat, dat is dan weer het nadeel en je weet hoeveel water wol kan opnemen.......


's avonds wordt ik weer meegenomen door Sandra naar haar tweelingzus Grace,
die aan de andere kant van het water woont in Papil.


Zij laat mij allerlei prachtige boeken vol met geweldige fair Isle patronen zien.
The vintage Shetland project is geschreven door Susan Crawford die weer patronen heeft gemaakt van de oude kledingstukken die in het Shetland museum tentoongesteld worden.

En een mooi boek van de japanse Chihiro Sato die na een bezoek aan Shetland 'totally smitten' is zoals ze dat hier noemen, compleet verliefd dus.
Ze vind de kleuren van de shetlandse wol zo geweldig dat ze een wolwinkel begint in Tokyo met Shetlandse wol.

Ook krijg ik nog een prachtige Hap te zien ( die ik helemaal ben vergeten te fotograferen)en nog een aantal mooie werken die Grace had gebreid.
Maar heel veel tijd hadden we niet want we moesten ook nog naar zus Wilma 
een stukje verder op de weg natuurlijk wel nadat Grace eerst mijn spinnewieltje had uitgeprobeerd.

Bij Wilma werden alle dozen, kasten en curverboxen opengetrokken om mij alle mooie werken te showen die Wilma had gemaakt en de prachtige strengen wol die ze gesponnen had.

Volgens Sandra spraken Wilma en ik opeens een hele andere taal hahaha en het mooie was dat Wilma steeds verder zag opleven ondanks haar enorme pijn in haar rug(later bleek dat ze een aantal wervels gbroken had)

Ik krijg nog het aanbod om de mooie grijze vacht die ze daar heeft liggen mee te nemen terug naar huis. Hartstikke lief maar ik heb geen idee waar ik deze ga laten in mijn auto die al stampvol ligt.

We drinken weer een cuppa en Wilma spint op mijn E-spinner. Ze heeft er al vaker verlekkerd naar zitten kijken op het internet dus vind het geweldig om hem eens even uit te proberen.
Ook Willy haar man komt nog even kennis maken. En natuurlijk vertel ik hem hoe blij Wilma zou zijn met zo'n spinnewieltje hahahaha.....


Tegen de tijd dat we naar huis rijden is er al een soort van zonsondergang en wordt het al wat schemerig ......en dat in juni.....

Gezellige dag met een gouden randje.

Geen opmerkingen: