woensdag 14 juli 2010

Zoek de verschillen / Spot de difference

Zoek de 5 verschillen........
Spot the 5 differences........


Vorig jaar heb ik voor moeders een paar sokken gebreid het garen viel me tijdens het breien al tegen, het voelde hard en stug aan. Het blijkt nu ook te hard en stug te zijn voor moeders tijdens het dragen dus......... worden het nu vaders sokken die zal daar een stuk minder last van hebben
Dus van maatje 36 naar maat 43, superhandig toch he dat breien.

De verschillen:

  1. hiel verlengd
  2. voet verlengd
  3. been verkort (anders had ik te weinig wol)
  4. er zit bij 1 sok nog breipennen in (moest de teen nog dichtnaaien)
  5. stuk minder regelmatiger gebreid door de uitgehaalde kronkel wol (komt hopelijk met wassen wel goed)

Last year I knitted some socks for mum, when I was knitting it felt hard en stiff and so it was for my mums feet. So I'm adjusting them to be fathers sock because it will not bother him. So from size 36 to 43. How handy can knitting be!!

The differences:

  1. extended heel
  2. extenden foot
  3. abbreviated leg
  4. one sock has still the dpn (still had to sew the toe)
  5. les regular knit because of the frogged wool (I hope it wil be better after washing)

Tweede zoekplaatje
Second Image searchIk heb terroristen in mijn tuin!!! Toen we van vakantie terug waren heb ik wat bonen gezaaid en radijs. Ook nog pompoen op de hoop dat die z'n agenda niet helemaal had bijgehouden, ik was een week te laat om te zaaien en er was er inderdaad 1 die zich vergiste of zo goed was om mij tegemoet te komen. Dat werd direct hardhandig afgestraft want de volgende morgen was er geen pompoen blaadje meer te bekennen. Ook werden de gezaaide boontjes die echt uit de grond schoten net als Japie's bonenstaak bijna met de grond gelijk gemaakt. Ik had dus visite in de tuin die de boontjes al lekker vonden voordat er nog maar boontjes aan zaten. Jawel SLAKKEN en met hele roedels. Ze hebben echt het idee een all-in vakantie te hebben in een 5 sterren oord!

Heerlijke malse bonenstaakjes, pompoenlobjes, hosta's en noem het allemaal maar op. Af en toe is er ook wel wat verdriet als er weer 1 vergeet zijn zwembandjes om te doen wanneer hij een frisse duik neemt........ dus dan vis ik de volgende morgen weer een lijk uit de vijver.

Dus nu zet ik de gezaaide groente 's nachts maar binnen op de hoop dat ze dan iets groter kunnen groeien dan die 10cm. Het staat zo zielig en ontmoedigend al die lege steeltjes.

Bij de Intratuin van de week nog Paksoy-plantjes gekocht die schijnen ook als een speer te groeien maar die moeten denk ik nog even bijkomen van de reis. Broccoli had ik voor mijn vakantie al gekocht maar ik weet nog niet wat ik daarvan moet denken......

I've got terrorist in my garden!!! When we got back from holiday I sowed some beans and radish. I also sowed pumpkins and I hoped there would be one who didn't kept his diary because I was a week too late. And there was one wel willing to grow but when I got to look at it the next day it was fanished, eaten by SNAILS, so did they with the beans and other plants...

They think they have an all-in holiday in a 5 stars holiday resort!!!

So now I take all the pots with sowed stuff inside so that they can grow more than the 10cm they can now. Hoping that I can eat some beans in a few weeks.

But I also have some adorable creatures in my garden, last night I had company of an hedgehog whom came to drink.

Ik heb niet alleen maar terroristen in mijn tuin, gisteravond kreeg ik bezoek van een egeltje die om een lekker slokje kwam.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Marbada,

misschien heb je iets aan deze twee tips:

Om 'kronkelwol' weer recht te krijgen en zo een netter breiwerk te maken, kun je de uitgehaalde wol strak om een oven-rooster wikkelen. Vervolgens met rooster en al even door een wolsopje halen en uitspoelen. Op het rooster laten drogen en voilá: weer nette 'rechte' wol.

Slakken in de tuin zijn inderdaad een probleem bij sappige jonge plantjes. Slakkenkorrels helpt maar weinig. Als de planten toch in pot staan, kun je het volgende doen:
Zet een schaal met water neer, daarin een platte steen (baksteen o.i.d.), en daarop de bloempot. Dan zijn de planten onbereikbaar voor slakken (en mieren). Wel steeds water bijvullen, anders werkt deze 'slotgracht' niet.

Veel succes!

Marbada zei

Hoi Christa
Normaal doe ik dat ook wel met gebruikte wol maar ik was er nu te lui/laks voor.....

Wat betreft de slotgracht daar had ik nog niet aangedacht, die ga ik eens uitproberen!!

MariecusBruyn zei

Slakken, ik ken er alles van.
Hoe zielig ik het ook vond voor de beestjes, ik heb schaaltjes bier in de tuin gezet, en de volgende dag hadden mijn kippen lekker gemarineerde escargots, en ik mooie planten, mét blaadjes!
Wow, jij hebt er goede moed op, op sokken herbreien. Bij mij gingen ze in één keer zwiep af en helemaal van voor af aan, denk ik.
Chapeau!