zondag 11 juli 2010

Warm / Hot

Het is warmer dan we gewend zijn maar ik klaag niet hoor, ik pas me wel aan maar wat moet je nu drinken met deze dagen als je wel eens wat anders wil drinken dan water, thee of koffie?? In de winkel was de citroen siroop op en de limonades van tegenwoordig staan stijf van de aspartaan en andere zoetstoffen wat ik een vervelende nasmaak vind hebben en misselijk van wordt. Dus cactus-lemon drank e.d is ook uitgesloten. Ik moest opeens aan deze blogs denken want zij heeft citroenmelissesiroop gemaakt en zij vlierbloesemlimonade.
Dus ik trok mijn heksenkostuum aan en ging aan de slag voor een brouwsel, beetje van dit, beetje van dat...... paar spinnenpoten en wat padden slijm et voila!!
Euh...... ok dan, drakenmix(geen geintje!! kruidenthee van "de tuinen"), paar takken citroenemelisse hier samen een thee van gezet en daarbij sap van 5 citroenen, 500gr rietsuiker+500gr kristalsuiker gedaan. Dit weer op het fornuis gezet om de suiker te laten smelten.
Gelukkig was ik de glazen flessen vergeten mee te nemen om in te leveren dus die goed schoon gemaakt en daar de siroop in gegoten + nog 2 smalle jampotjes. Zo heb ik dus nu een soort kruiden-ijsthee-siroop. Lekker verfrissend als je het natuurlijk voldoende verdund.

Yes it's hot but I'm not complaining. Just doing things a bit slower, but what do you drink when you bored with water, tea or coffee??

In the shop all the lemonsirup was gone, so I made my own sirup.

Dragonmix(herbaltea from "de tuinen"), some branches of lemon balm, juice of 5 lemons, 500gr cane sugar +500gr granulated sugar. Heated this all till the sugar was melted and put it in 2 bottles and 2 jars. So now I have some Herbal-icetea-sirup.


Van een bol Fortissima Socka "Mexico cotton color"heb ik een paar sokken gebreid voor moeders. Ik vind het mooie kleuren en het breit heerlijk. Ze heeft maar een maatje 36 dus ik had nog 2 gelijk gestreepte bolletjes (bij elkaar 18gr) dus daar kunnen nog wel 2 babysokjes uit of zo en natuurlijk nog een klein bolletje voor evt kapotte tenen e.d.

I made some socks for my mum from Fotissima Socka"Mexiko cotton color". They have beautiful colors and it knits very smooth. She has just a small size so I still have 2 little matching skeins for some baby socks or something.Ondanks het warme weer heb ik in de tuin gewerkt. Weet je nog mijn ontplofte tuin?? Zo was 't bij thuiskomst na de vakantie en zo is ie nu.


Despite the hot weather I worked in the garden. This was my garden when I got home from Holiday and this is how it's now.


Ja ik weet het het is wat rigoreus maar ik denk dat het de tuin en vijver goed zal doen. De rozen zijn prachtig in het begin en daarna wordt het een puinhoop. Alle rozenblaadjes vallen in de vijver, de kornoelje hield het zelf voor gezien en werd helemaal zielig en zwart, en ook deze blaadjes verzamelde gezellig bij de rozenblaadjes in de vijver. Heel gezellig maar niet voor mij...Ook de vrouwenmantel is weer gefatsoeneerd en wat ingekort.

Ook de planten in de vijver waren ontploft dus ik heb er nog maar eens 10 goudvissen bij gekocht die me een handje kunnen helpen met opruimen in de vijver.... De goudwindes schransen niet genoeg.

Nou lijkt het heel wat maar alleen alle takken zijn weg, de stronken kreeg ik er nog niet uit. Dus daar moet ik eens iemand anders lief voor aan kijken. Dan kunnen dadelijk de boontjes er staan en volgend jaar misschien wat fruit.

Yes I know, it's a bit rigorous but I think it's best for me, garden and pond. The roses are lovely in the beginning but later they are making a real mess, all the leaves fall down in the pond and so did the leaves of the cornel wich didn't had the courage anymore and was becoming all black. The lady's mantle is also bit shortened and more neat.

The plants in the pond were also exploded so I bought 10 goldfish to help me to tidy up the pond because the golden ide don't eat enough.

2 opmerkingen:

lucie zei

Mmmmm...ziet er lekker uit je siroop!
en mooie sokken.
En ik ben het sokkenbreien niet verleerd hoor. Er gaat ook een paar mee op vakantie. Het breit altijd zo lekker weg.

Groetjes Lucie

Anoniem zei

Mmmmm! IJstheesiroop lijkt me inderdaad ook heerlijk.


Stronken verwijderen kan inderdaad heel lastig zijn. Maar met een beetje geduld, een smalle schep, een goede takkenschaar en een beetje geluk, kan je al een hoop zelf.

Groetjes, Christa