donderdag 24 januari 2019

Oh jee.........zoveel........???

Nu was het de bedoeling om in kerstvakantie eens even lekker alles op te ruimen.
Ik had 2 weken vrij dus alle tijd om mijn kantoor, logeerkamer en schuur eens op te ruimen....
dacht ik......

Nu loopt het altijd weer anders dan dat ik in mijn hoofd heb.
Ik ben al een hele tijd niet in orde. Enorme voedselintoleranties waardoor ik al aan het FODMAP dieet was begonnen op de hoop dat ik daarvan zou opknappen maar een paar dagen later dat ik bij de dietiste was geweest werd ik ziek. Dat heb ik 2 weken aan laten duren want altijd als ik het na een week wel genoeg vind vind mijn dokter dat nog van niet.
Het bleek geen buikgriepje of intolerantie te zijn maar een parasiet waar ik dus achteraf gezien al een hele tijd mee rond liep. Antibioticakuurtje gekregen maar ik had nog steeds een bepaalde pijn in mijn buik dus nog maar eens gebeld want ik zou een paar weken later voor de 2e keer naar Shetland gaan en ik wilde wel een leuke vakantie en niet dat ik overal op zoek moest naar een toilet of niets kon eten dus nog een kuurtje. Het was wel een stuk verbeterd maar ik bleef die bepaalde pijn houden.
Dit speelde allemaal in de zomer, inmiddels zijn we dus 4,5 maand verder en de pijn is alleen maar erger geworden en mijn darmen zijn enorm geirriteerd. Wat dus allemaal nog eens extra energie kost die ik al niet heb door alle andere chronische aandoeningen, dus redelijk opgebrand.
Door aanraden van de fysiotherapeut eens naar de osteopaat op de hoop dat die wat voor me kon betekenen en die raadde aan na zijn behandeling om eens te gaan vasten zodat die darmen wat rust hadden. Dit was precies de week voor kerst hahaha Nu is dat voor mij niet zo erg want Yule hadden we al gevierd dus heb ik de man zijn advies eens opgevolgd en aangezien ik nog wel wat reserve heb....... ;-)
Maar dat betekende rustig aan doen, nou moest ik dat toch al aangezien mijn energie level diep diep gedaald was, zeg maar gerust ver onder 0........


Dit waren mijn kerstdiners zo'n beetje. Nog wat aangevuld met groentesap en verschillende smaakjes rooibosthee want ik ken mezelf ik moet af en toe iets anders proeven.
Maar ik moet zeggen het heeft me weinig moeite gekost en ben er niet echt beroerd van geweest maar ja dat was ik al een tijdje dus veel slechter kon het niet worden en ik voelde mezelf zelfs beter dan wanneer ik wel at. Ik heb het vasten 2 weken vol gehouden en daarna ben ik weer kleine beetjes gaan eten omdat ik een afspraak had met de internist tja en wat moet die gaan onderzoeken dan als alles leeg is.......... maar ik ga het zeker nog wel eens een paar keer doen dat vasten.

En je zal wel denken leuk verhaal, lekker kort ook ........
dus nu maar weer verder...

Dus ondanks dat alles nog wat rustiger aan moest toch maar begonnen als eerst aan mijn kantoortje. Helaas moet je altijd eerst een rotzooi maken voordat je kan opruimen tenminste ik wel want dan staat er al zoveel troep wat er eigenlijk niet hoort maar wat ik even kwijt moet dat ik mijn kont zo'n beetje niet meer kan keren.
Dus alles naar de gang verhuist ....... en ook dat is heel lastig want ik heb maar een heel klein huisje hahaha


Dus dan staat daar alles lekker in de weg.
Een klein paadje om toch nog naar het toilet, douche en slaapkamer te kunnen komen en je vooral niet ergeren aan de rommel. 


Accepteren dat het wat langzamer gaat maar dat het uiteindelijk dadelijk wel weer opgeruimd zal zijn.
Zoals je ziet staat ook mijn wasmachine en droger in mijn kantoortje en fungeerde de plank erboven om de was te vouwen alleen was deze plank ook in geen wegen of velden meer te bekennen.....


Alle kastjes weer eens uitgesopt en wolletjes gesorteerd. De sokkenwolletjes die ik allemaal in de logeerkamer in bakken en lades had liggen ook hierheen gehaald en alles netjes bij elkaar gelegd.Heel veel sokkenwolletjes, genoeg voor een heel weeshuis.


Eigen gesponnen wolletjes.......


En nog allerlei mooie wolletjes die nog gesponnen moeten worden.......
En helaas is dit maar een kleine selectie......

Het punt is dan natuurlijk ook dat je met dat opruimen allerlei mooie wolletjes weer tegen komt.
Ik heb hele goedkope wolletjes van bijv de zeeman of action maar ik heb ook hele mooie dure bolletjes liggen.
Om heel eerlijk te zijn heb ik zo verschrikkelijk veel liggen dat ik dat in de rest van mijn leven niet meer op brei maar het is geweldige isolatie voor mijn huisje roep ik altijd maar......... ik moet het toch op de een of andere manier goed praten.
Zo kwam ik ook dit bolletje tegen 'Jirza' wat ik ooit een keer bij de Wibra had meegenomen waarschijnlijk omdat er legergroen en bruin e.d. in zat en kleinzoon G meestal dat soort kleurtjes heeft.


Ik moest wat simpel breiwerk hebben voor de tijden dat ik ingestort op de bank hing, kijkend en luisterend naar allerlei brei podcast, vlogmas en Hallmark christmas movies op Youtube.
Want ja je moet wat........


Dus maakte ik wat simpele 1x1 en 2x2 rib mutsen op nld 6.
Lekker gedachteloos breien.
De pom pom kwam ik trouwens tegen als sleutelhanger bij de action.


En oh ja deze sokkenwolletjes was ik tegen gekomen bij de kringloop toen ik op zoek was naar nog wat kerstige dingen en och wie wil er nu geen nieuwe sokken voor 50 ct....


Dus zetten ik voor G een paar sokjes op aangezien hij altijd erg gek is op oma d'r breisels.
2x2 rib en na de 20 naalden boord verder met een klein kabeltje.
Inmiddels is de eerste al bijna in de afwerk fase.


Maar zo kwam ik ook deze mooie strengen tegen in mijn voorraad, mooie merino wolletjes van Artyarn (nr 106) ooit eens gekocht toen een webshop er mee ophield.
Ik bedacht dat dat wel mooi was voor een vest maar met 7 strengen had ik wat te weinig dus bedacht me dat ik er iets gelijkwaardigs bij wilde en dat ik dan de onderkant met wat inbrei werk zou doen.

Dus had ik het een en ander opgezocht en gezien dat Mo&More in Noordgouwe een kennis die een leuk wol winkeltje heeft wat in die kleurtjes had.
Onderweg naar Noordgouwe kreeg ik opeens een helder inzicht..........
ja ik geef toe dat gebeurd niet zo snel maar dit keer wel....

Die strengetjes waren wel heel erg klein voor 100 gr.........
en inderdaad het was maar 50 gram........
hmm dat werd even omdenken want van 350 gram brei je wel een heel kort vestje......


Dus ging ik onder het genot van een kopje thee en een zeeuwse roomboterbabbelaar 
op zoek naar bijpassende kleurtjes 


En kon ik uit proberen of het garendikte enigzins overeen kwam.
Het beste en met de mooist bijpassende kleuren was de Karisma van Drops


Inmiddels had ik ook bedacht dat het misschien het beste was om de Puffin Sweater van Kate Davies te breien. Het lijkt een ingebreide pas maar het zijn eigenlijk gewoon strepen maar door de meerderingen en minderingen krijg je dus het zig zag patroon. Op deze manier kan ik het meeste uit mijn 350 gram halen. En door 'm van boven naar onder te breien kom ik er vanzelf achter hoeveel ik overhou om bijv aan de onderkant van de trui en/of mouwen nog wat van deze kleur te kunnen gebruiken.


Van alle kleurtjes heb ik een klein beetje op kartonnetjes gewonden zodat ik kan schuiven en doen om zo te kijken wat de mooiste kleuren volgorde is.
De donkerste Petrol (nr 73) wordt nu de hoofdkleur.


We hebben wel heel veel lol gehad want eerst met de gedachte er wel een vestje van te kunnen breien moest ik nu minstens een kilo wol bijkopen om 350 gram van mijn voorraad op te kunnen breien!!

En dat is natuurlijk niet alles want als je daar dan zit en dat is in dit soort zaken altijd te lang zie je zoveel meer mooie dingen........Dus zag ik ook nog een mooie grijsblauwe Katia merino tweed liggen. Ik had ook nog mooie lichtgrijze tweed in mijn voorraad liggen dus zag ik gelijk het mooie gestreepte vest van Kate Davies in mijn hoofd voorbij komen........Het mooiste zou zijn om er nog een kleurtje bij te nemen dus kocht ik bij de grijsblauwe ook nog een donkergrijze tweed.


Dus in plaats van dat ik lekker de boel aan het opruimen was kocht ik er alleen nog maar meer bij.........


Met dat ik de nieuwe projecten alvast in Ravelry zette kwam ik erachter dat ik toch wel heel erg veel Wip's had......
Dus voordat ik nu aan die hele nieuwe mag beginnen moet ik eerst van mezelf wat van deze werken afbreien/haken. 28 Wip's is echt te gortig!!

Het kantoortje is in die 2 weken toch nog opgeruimd gekomen en ben ik nu bezig aan de volgende uitdaging ........ de 'logeer/rommelkamer'
Wat is het toch verbazend hoeveel spullen er toch in zo'n klein kamertje kunnen.........

Dus mijn streven is nu zoveel mogelijk uit mijn voorraad te breien en heel veel dingen weg te geven of te verkopen die ik toch niet meer gebruik. En dus mijn Wip's in Ufo's te veranderen....... ;-)

Lijkt wel of ik ze zie vliegen.........


1 opmerking:

Knutselpret zei

Geweldig mooi blogje. Ook ik ben aan het ruimen en Heb bedacht geen wol er meer bij. Ben ik nu een sjaal aan het breie ja hoor met nieuwe wol ach zo gaat dat maar wol om te isoleren die onthou ik ff dat is een geweldig excuus 😅😅