maandag 22 oktober 2018

Eshaness 15 juni 2018

Vandaag moet ik weer wisselen van onderkomen en aangezien ik nu nog wat noordelijk zit ga ik naar het gedeelte van Northmavine.

Eshaness een schitterend stuk kust wat vandaag nog spectaculairder zal zijn want er staat nog steeds een aardig windje.Dit was trouwens om half 4 snachts............ ik was toevallig even wakker.
dan schijnt de zon dus al weer volop.
Dat is wel lastig met slapen als je wakker wordt van licht..... ;-)Geweldig uitzicht toch he...... volop genieten!!

Dor Holme


Aangezien er net een hele bus met toeristen uitgeladen werd bij de vuurtoren van Eshaness ben ik eerst de zuidelijke richting van de vuurtoren uitgegaan. 


Het lijkt mistig maar dat is het niet, het is een mooie zonnige dag maar de nevel van de opspattende golven geeft een soort mist over het land. Je ziet de nevelwolken over het land drijven.


Ik kan er uren naar kijken het geweld van de natuur,
de schoonheid van de opspattende golven en geloof me met nog steeds een 7 tot 8 bft op een stuk kust wat normaal al ruig is, is er genoeg te bewonderen en genieten.


Af en toe kruip ik verder naar de rand om niet omver geblazen te worden door de wind en niet wetende wat er me te wachten staan ivm overslaande golven.
Klein beetje voorzichtigheid kan geen kwaad.
De bus toeristen is weer verdwenen, ik nuttig mijn lunch met dit als uitzicht....wow...

https://www.shetland.org/things/outdoor/walking/eshaness-circular

Ik besluit om de wandeling langs de kliffen te maken naar de punt.


Holes of scraadaZo apart het ruige van de zee, golven en rotsen met aan de andere kant het lieflijke zacht glooiende landschap met de lieflijkste roze bloemetjes (sea pinkies) en zilverglinsterende cotton gras.
Aan mijn korte beentjes is ook gedacht. Er staan overal van deze trapjes om over de hekjes heen te komen.Zo hoog kunnen de golven dus komen, ik denk hier zeker een meter of 10.

Het Cotton gras ziet er hier een btje zielig uit door de buien en storm van die nacht
maar dan nog ziet het er hetzelfde uit als de zon-schittering op de zee.
Door de wind en de zon is het een spectaculair gezicht zoals de glinsteringen telkens veranderen.Toen ik weer in mijn auto stapte zagen mijn ramen er zo uit van de nevel.Op de weg naar mijn nieuwe onderkomen ga ik eerst nog langs dit kleine museum waar ook een prachtige tuin is met picknick area.


De mensen vinden het echt leuk en gezellig als je langs komt en je interesseert in hun verhalen maar wel onder het genot van 'n cuppa...... with a biscuit ofcourse.
De meeste museums zijn gratis (ze hebben wel een donatie box).sokkenbrei machine en wat kishies (turf manden)


Wiegje met een gebreid dekentje met alle natuurlijke kleurtjes shetland wool.Dit geweldige bankje kwam ik tegen in Hillswick
Er was me gezegd als ik in de buurt was van Brae ik echt even bij Frankies moest gaan eten.
Frankies is het allerbeste Fish and Chips restaurant off the UK.
Zelfs glutenvrij!!
Dus ja dan kan je daar toch niet aan voorbij rijden..........toch..... ;-) zeker als het half 6 is en je op weg bent naar je volgende onderkomen.


Fantastich uitzicht onderweg


en dit is dan mijn nieuwe uitzicht voor de komende week.....weer aan het water .....love it!!

3 opmerkingen:

hobbyloes zei

Wat een mooie en avontuurlijke reis, een prachtig en puur landschap.
Dat is echt genieten.

Marie-Louise zei

Wat een prachtige reis. Als ik dat allemaal zie lijkt het me zelf ook heel mooi. Maar of mijn puberdochters dat ook weten te waarderen? Een paar jaar geleden waren wij op IJsland. Dat vonden ze wel leuk, maar nu willen de dames alleen maar uit en vrienden maken. Misschien moet ik nog maar een paar jaartjes wachten en dan zonder hen zo'n reis ondernemen. Het ziet er fantastisch uit!

eddyshaw9272711 zei

Can I just say what a relief to seek out somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You definitely know the way to bring a difficulty to gentle and make it important. Extra people need to learn this and perceive this facet of the story. I cant consider youre not more widespread since you undoubtedly have the gift. casino slots