donderdag 5 maart 2015

Paleo

Vanwege de voedselintolleranties die bij de HMS horen ben ik nog steeds op zoek naar eten waar ik geen last van heb/krijg.
En dat is heel lastig.
Nu kwam ik een tijdje terug Paleo tegen en ben ik eens een beetje gaan zoeken hoe en wat. Het schijnt op veel kwalen een goede uitwerking te hebben en je zou je een stuk fitter moeten voelen dus altijd de moeite waard om het te proberen.
Ik wilde ook minderen met (verwerkte)suiker aangezien dat tegenwoordig echt overal in zit, waarvan ik trouwens niet begrijp dat dit maar door kan gaan want ook dit is gewoon een verslaving en worden we ook verslaafd gehouden maar volgens mij willen ze een gezond volk dat minder gebruik kan maken van de gezondheidszorg, minder obesitas enz enz.
Alcohol verslaving, drugs verslaving, gok verslaving zijn niet goed en daar zijn allerlei hulpgroepen en opvangcentra voor. Wietplantages worden opgerold. Op alle tabak staan waarschuwingen en zijn allerlei hulpmiddelen te koop om hier van af te komen. Maar het suikergehalte in allerlei voedingsmiddelen die helaas toch ook voor veel ziektes zorgen loopt alleen maar verder op. Vervolgens gaan we dan Light producten verzinnen met aspartaam e.d. waar men zelfs een verstoord zenuwstelsel van kan krijgen.
De pure en bio spullen zijn vele malen duurder je zou verwachten dat dat niet zo zou zijn als je gezonde mensen wil.
Gelukkig heb ik m'n moestuin en koop ik verder zo puur, (probeer) zonder verpakking en bio mogelijk. 


Maar goed ik dwaal af want waarom wilde ik vertellen over Paleo, ik had gewoon een hele lekkere Paleo-proof soep gemaakt. Tenminste als je van Kokossmaak houdt

Ingredienten:

kokosolie,
ui,
knoflook,
spekjes
peultjes
zoete aardappel
honing
Italiaanse kruiden

De klein gesneden ui en knoflook fruiten in de kokosolie.
De spekjes bakken,
De groente kleinsnijden en samen met de spekjes bij de ui en knoflook voegen.
 Voeg ook water, klein beetje honing en italiaanse kruiden toe en laat zachtjes doorkoken tot alles gaar is.

(Ik wilde het binden dus heb wat kokosmeel erbij gegooid dit was minder succesvol want dit 'smelt' niet)

Ik heb heerlijk gegeten en nu maar hopen dat ik weer geen pijn in mijn buik krijg.
(ik moet zeggen mijn buik is een stuk rustiger en ben inmiddels al 2,5 kg lichter) 

2 opmerkingen:

lottebees zei

Paleo heeft veel lekkere recepten :-)
Hier echt niet volledig paleo, we houden teveel van chocolade en van wat extra lekkers soms. Maar doordat ik nu echt weer meer zelf maak, is het een stuk meer bijzonder geworden.

hobbyloes zei

Helemaal mee eens !
Zelf koop ik ook (bijna) alleen basis ingrediënten.
Je griezelt ervan, als je de etiketten leest wat er allemaal inzit. De overheid wil gezonde mensen ( bezuinigen zorg), maar dan zouden ze de fabrikanten moeten aanpakken, een paar regels meer kan er nog wel bij. Maar je hebt het zelf het best in de hand, geen "rommel" meer kopen en eten!
groetjes, Loes