zaterdag 6 augustus 2011

De R van......

Rotterdam, Relax..........

Vrijdags om 3 uur checken we in bij de SS Rotterdam waar we aan boord welkom worden geheten door een muzikaal trio in jaren 50 stijl, erg leuk.

We zetten onze spullen in de kamer en gaan met de Heen en Weer Pendelboot naar Willemsplein en vandaar lopend de stad in. Het is koopavond dus we hebben alle tijd. Het is echt een geweldige dag, lekker weer , heel zacht.
We eten bij La Place, ik vind het daar altijd erg lekker, van alles een klein beetje op je bord zodat je van alles kunt proeven. Heerlijk...........

Dit kwam ik ook nog tegen in Rotterdam........ een stevig stukje "Wild breien" Er waren ook een aantal lantaarnpalen op deze manier versiert maar dit traphek leek mij toch wel een hele klus.


Na zo'n middag/avond slenteren hebben we geen voeten meer over en verwennen onszelf met een ritje watertaxi terug naar de SS Rotterdam. Geweldig vind ik dat, al scheurend en scherpe bochten makend een hoop water opspattend. Wat wel jammer is dat het dan ook maar kort duurt.b Maar het lijkt me een geweldige baan.

Het is nog steeds geweldig zacht dus we settelen ons op het achterdek met het fantastische uitzicht van de zonsondergang van Rotterdam. Een lekkere bak koffie, deckchair en dit uitzicht dan houdt ik het wel even vol hoor. Het voelt heel appart, je zit in de hectiek van Rotterdam en toch is het daar heel sereen en dan komt er ook nog eens de geschiedenis van dit schip bij, overal op het schip hangen er fantastische foto's van. Super toch??Daarna verhuizen we naar de oceanbar voor een heerlijk wijntje en een lekker stukje muziek, er speelde een leuk bandje met een beetje funky soul jazz geluid. Daarna ons bedje ingedoken(goede bedden trouwens) om de volgende morgen ons tegoed te doen aan een heerlijk ontbijt.
Alles is in mini uitvoering mini broodjes en mini croissants maar ook mini fruitgebakjes, mini puddingbroodjes, mini muffins enz enz
De zaterdag was weer een geweldige dag qua weer dus na het ontbijt zijn we met een bak koffie en natuurlijk nog zo'n heerlijke muffin aan dek gaan zitten.Dit was een heerlijk weekendje genieten en zeker voor herhaling vatbaar. Aangezien mijn vakantiehuisje maar 20 minuten verderop staat is het ook best iets om eens even 's avonds naar toe te rijden om weer even te genieten.


Geen opmerkingen: