maandag 15 februari 2010

Brei up-date / Knitting up-date

Ik heb vrijdag heerlijk in het zonnetje in de tuin zitten breien. Ik vind dat altijd zo speciaal met mijn voeten bijna in de sneeuw en dan heerlijk, wel gewapend met warme trui en das, in de zon zitten. Leuk trouwens he al die poot afdrukjes van de vogels en katten.

Er waren een aantal stoere musjes en merels die gewoon doorgingen met eten van de appels en het brood wat vlakbij me lag.
Zie je de steeltjes van de bloembolletjes uit de sneeuw steken?? Nog meer sneeuwklokjes.

Last Friday I did some knitting in the garden in the sun with my feet in the snow. There were some brave sparrows and blackbirds whom kept on eating of the apples and bread wich lay near to me.

Ik heb zitten breien aan Samenbrei-mutsen dus eigenlijk Smutsen voor de KWL- group.
Ik had bij de Zeeman nog 2 bolletjes Royaal Melange gekocht, een paarse en een met pasteltintjes. Dus die heb ik gebruikt voor de Smutsen. Op zoek naar witte wol kwam ik een bol tegen waar ook nog een half afgebreide muts aan zat dus die heb ik ook maar gelijk afgemaakt.


Ik heb tegenwoordig een heel welwillend en geduldig kind om te poseren. Ik vond hem/haar in de kringloopwinkel. De muts is ietsje te groot voor dit kind maar "gelukkig" zijn de straatkinderen in Roemenie iets ouder. Het is dit drops patroon, een simpel en snel breiwerkje.
Hij staat beschreven met een dubbele draad dus ook een leuke om wat restjes te combineren en zo op te maken.


I made two KAL-hats for the KWL- group. I bought two skeins at the "Zeeman" Royal Melange. One purple and one with pastel shades. When I was looking for some white yarn I found a skein with a half hat on it so I finished that one too.

I nowadays have a lovely and patient child to pose.
I bought her/ him in a charity shop.
This hat is a bit to large for this child but "luckily" the streetchildren in Romania are slightly older.
It's this drops design pattern wich is a nice and quick knit.


Voor de rest was ik in mijn weekendje weg begonnen met mijn vaders sokken. Ook weer gewoon lekkere simpele 3-1 met Meilenweit "Bosco" van Lana Grossa.

Nog een Autumn Leaves opgezet wat door de kleuren eigenijk meer Spring leaves sokken worden. Deze zijn met Drops "Fabel".


I casted on some simple 3-1 socks for my daddy with Meilenweit "Bosco" from Lana Grossa.
For myself I casted on some Autumn Leaves wich turned into Sping leaves because of the colors. This is Drops "Fabel".

2 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

jij laat de kou duidelijk geen spelbreker zijn!
Wat een prachtige mutsen. Ik was al een tijdje op zoek naar een muts als deze, maar had hem niet gevonden op drops. Dank je wel!
En ja, die pootprintjes vind ik prachtig! Zag overlaatst de afdruk van een reiger naast Ricus' voetje.... uhm....amai!

Marbada zei

goh, dat doet ie anders nooit................