zondag 2 november 2008

Herfst


Ik vind het een heerlijke herfst. Nog genoeg dagen dat je lekker kunt genieten van het zonnetje en anders nog heerlijk in de tuin kunt werken waar nog meer dan genoeg te zien is.
Zoals de kruisspinnen die je met de dag ziet groeien, Koolmeesjes die al wat te eten komen halen ofwel uit het netje ofwel uit de struiken.


Ok, sommige zijn iets sikkeneuriger en zijn niet zo voor gezellige eters aan tafel zoals deze Spreeuw.En ook deze Salamander-familie had een slechte dag denk ik doordat ik kwam storen in hun winterslaap. Ze zaten onder een stapeltje stenen die ik weg moest halen om wat planten te delen. Ik moest ook even goed kijken, je ziet ze bijna niet.
Gelukkig had ik net daarvoor al een kleintje in slowmotion zien kruipen dus was er op bedacht.


En wat te denken van dit kantwerk van de natuur. Schitterend toch??

Dit vlindertje/motje is niet groter dan 1cm. Deze zag ik gelukkig ook op tijd en alles is wat trager zodat ik tijd genoeg heb om mijn fototoestel te pakken en nog wat plaatjes te maken.
Het groen is mos, dus dan kan je wel nagaanhoe klein het beestje is.


En als het zonnetje dan daar schijnt waar mijn tuinbankje staat dan is het tijd om heerlijk een paar uurtjes te genieten met een breiwerkje.
Ik kan hier altijd heel vroeg en tot laat in het jaar zitten. Het is een heerlijk beschut plekje.
Ik heb hier zelfs gezeten met de sneeuw rondom mijn voeten, en maar vitamientjes innemen! !!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De foto van dat koolmeesje is erg mooi gelukt! En wat een fijn plekje om te zitten, zo in de zon! Heerlijk lijkt me dat!

Mariella zei

Hmmm, wat maak je een mooie foto's! De herfst is er helemaal, ik vind het heerlijk! En dat plekje in de zon maakt me tochwel ietwat jaloers ;-)...