maandag 20 januari 2020

De draad weer oppakken........


Dit was de laatste tijd mijn plek, ik dwaalde van (bed)bank naar bed en andersom. Sliep ik meer dan dat ik wakker was.
Het begon op kerstavond......bleeh wat voelde ik me beroerd en giga hoofdpijnen en nekpijn, de vrijdag erna zelfs koorts en ik heb eigenlijk nooit koorts. Daarna begon het immiteren van een zeehond opnieuw (had het een paar weken ervoor ook al een paar weken gedaan). Het scheelde niet veel of ze hadden me overgeplaatst naar Pieterburen of Ecomare.
Toch maar naar de huisarts, die gaf me een antibiotica kuur en prednison maar te lage dosis en te kort.....dus deed het erg weinig dus na een week weer terug, weer prednison kuur nu wel de goede dosis....... na een week weer terug......

Om het kort te houden, ik ben nog steeds ziek thuis. Het blaffen is iets verbeterd maar  ondanks alle kuren en puffers is het nog steeds niet over en ik blijf lichte koorts houden......
Nu wachten op een oproep van de longarts, er zijn inmiddels al een paar foto's genomen.......
ben benieuwd.


Ik kreeg van het werk een mooie bos bloemen


Die ik helaas naar buiten moest verbannen toen de Lelies uitkwamen ze waren zo mooi maar ja de geur kon ik echt nu niet hebben.


Na 2 weken kerstfilms en podcasts kijken pakte ik de draad van het breien weer op.

Ook de Ciasbod podcast volg ik.
Cia stelde voor om elke maand een paar sokken te breien met het sokkengaren wat we al in huis hebben. Aangezien ik meer dan genoeg in huis heb dacht ik dat het een goed idee was om mee te doen. 
#freesocks2020


Cia had een gratis patroon opgezocht 'On the fence' van fishhead creations.
Ondanks het ingebreide gedeelte kan ik er toch in met mn brede pootjes.
Alleen zal ik de vorige keer het effen gedeelte toch in een rib breien want vind ze nu wat te los.
Ik brei normaal altijd een rib in mijn sokken.


Door het kijken van al die podcasts zoals bijv Kammebornia zie je weer allerlei mooie dingen voorbij komen, zo ook dit boek.
Er zijn er inmiddels 3 uitgebracht, dit is de eerste.
Ik had op Ravelry gekeken naar de patronen en deze vond ik het mooiste.


Ik vond dat ik nog wel een verlaat kerst kadootje voor mezelf kon kopen ook al was het al half januari dus bestelde ik dit boek bij 'de Noorse boekwinkel'
Erg mooi boek, wel aan de prijs maar erg mooie patronen.


Ik ben ook nog steeds bezig WIP's af te maken.
Dus heb ik ook de draad maar weer eens opgepakt van 'The Great American Aran Afghan'.

Het zijn 20 aparte blokken. Ik dacht al ik nu eens een blok per avond/ 2 avonden af kan breien dan moet ik m toch in een aantal weken af kunnen hebben. Euh de blokken dan he....want er moet ook nog een rand langs. Maar er gaat toch iets meer tijd in zitten ben ik bang. Dit is het resultaat van 1 vond. Ik denk dat deze minstens 3 avonden gaat kosten. Ik kan ook niet constant er aan breien want het is nogal een aanslag op mijn handen.Deze 2 had ik al eens een lange tijd geleden gebreid.


Verder bekijken we de mooie luchten van achter het raam en heel af en toe als het zonnetje schijnt, het niet waait of diezig is kan ik naar buiten voor een kleine wandeling......
We gaan rustig door met ademhalen...... ;-)
Fijne dag!!

5 opmerkingen:

Knutselpret zei

Das niet zo mooi dat het z lang aan houd Ik hoop dat je gauw op knapt, beterschap

DagelijkseOnzinDingen zei

He bah wat naar dat je al zo'n tijd ziek bent. Ik hoop dat de longarts je snel weer aan een goede gezondheid kan helpen.

Ik vind je sokken heel erg mooi, maar zeker ook de blokken, prachtige patronen, maar kan me goed voorstellen dat je handen daar niet blij van worden. Daar weet ik helaas alles van.

Ik wens je veel sterkte en een spoedig herstel! Groetjes, Annemarie

Code Lief zei

Och toch, wat een vervelende, langdurige ziekte! Ik moest even lachen om het 'opnemen in Pieterburen', maar om tussen al die huilers te komen liggen, da's het ook niet! Veel beterschap toegewenst.

De vlog van Ciasbod vind ik ook erg leuk, ik ben niet echt een sokkenmens, maar probeer dit jaar wel veel meer uit de wolvoorraad te gaan breien. Jouw sokken zijn erg mooi geworden, succes met de volgende!

hobbyloes zei

Hopelijk ben je inmiddels al wat opgeknapt, erg vervelend dat hoesten, daar heb ik ook al een paar weken last van.
Wat zijn die gebreide blokken prachtig!

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.