zondag 28 april 2013

Vlieland


Maandag 14.15 vaarden we af naar Vlieland voor een paar heerlijke dagen.Het weer was geweldig.

Tekst: www.pbase.com

Standbeeld van zeeman en ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh bij de veerdam in het dorp. De Vlamingh werd in 1640 geboren op Vlieland. Hij verkende in 1996-1697 de zuidwestkust van Australië (en bracht deze in kaart) met het fregat Geelvinck, vergezeld door de schepen Nyptang en Weseltje. Hij zou -volgens sommige bronnen- in 1698 zijn overleden.


Op dinsdag hebben we heerlijk gefietst maar met windkracht 6...


en dan is het toch heerlijk uitrusten in een duinpannetje met dit uitzicht ....en zeker uit de wind was het zelfs warm...mmm


Of met een bakje koffie bij het Strandpaviljoen en dan dit uitzicht....


 
Geweldige scupturen gemaakt door de natuur......

 
Op woensdag kon de vuurtoren bezichtig worden, dit is een "kleine"vuurtoren omdat hij al op de 40m hoge Vuurboetsduin staat. De vuurtoren zelf is maar 18m.


Ook brachten we een bezoek aan het Informatiecentrum de Noordwester


Waar deze oude schoolplaat van de Wadden hing.


En nog veeeeeel meer. Zelfs zand van allerlei stranden waaronder ook Boulevard Vlissingen en nog veel meer Zeeuws zand. Verassend wat een verschillende kleuren er zijn(rechtsonder).

Zoals je ziet hadden we ook die dag weer geweldig weer. We waren zelfs verbrand in ons gezicht.
Heb er nog aan gedacht te solliciteren bij de vuurtoren, ik gaf genoeg licht.....Donderdag begon bewolkt en ben ik naar de westkant gefietst.
Bij het Post huys begint Kroons Polders


waar veel vogels leven, een geweldig stuk natuur.


Het Noordzeestrand bij het reddingboeipad.Helaas moesten we de boot weer op om 17.00, terug naar het vaste land........de wal.
Ik heb genoten, ik denk dat ik in september nog eens terug ga maar dan met de tent want er is daar een geweldig mooie natuurcamping Lange Paal.Later op de dag hadden we toch weer een lekker zonnetje...

Ook hebben we deze dagen genoten van de gezellige Dorpstraat met al z'n terrasjes en heerlijke restaurants. We hebben een aantal keer bij Plezant gegeten wat erg lekker was en niet duur.
Dus al met al voor herhaling vatbaar!!


Schilderij in 't Armhuis Vlieland Home Sweet Home


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's, echt heel erg leuk om zo met je mee te mogen kijken! Fijn dat het zo heerlijk is geweest, nu lekker nagenieten!