dinsdag 22 maart 2011

Nieuwe hobby

Nu was tuinieren wel al mijn hobby maar ik heb tegenwoordig ook de ruimte voor een moestuintje.

Gistermiddag heb ik eerst de struiken die ik inmiddels verzameld had een plekje gegeven aan de achterkant van mijn tuin zodat het dadelijk lekker dicht gegroeid is met o.a. Laurierstruik, Vlinderstruiken, Viburnum Tinus, Hortensia's en Kornoelje. Ik bedacht me dat ik hoofdzakelijk voor groenblijvende struiken heb gekozen. Daar komen ook nog een aantal rhodondendrons bij maar die moeten nog bij iemand anders uit de tuin komen. Een foto van dit gedeelte heeft weinig nut, ik heb 12 struiken geplant maar eigenlijk zie je ze op dit moment niet eens staan. Ook heb ik het huisje met veranda en vjiver enigzins uitgezet. Het krijgt al echt een beetje vorm zo maar ik heb nog een heel stuk over wat nog niet in "mijn hoofd zit", waar ik dus nog geen ontwerp bij zie.
Maar dat komt vanzelf.....

Ook heb ik me dus uitgeleefd in de moestuin wat inmiddels net echt begint te lijken. Ik heb inmiddels verschillende dingen geplant zoals:- gewone ui
- rode ui
- aardappels Frieslanders
- aardappels Eerstelingen
- Aardbeien
- ijsberg sla
- eikenblad sla
- andijvie
- spinazie
- radijs

Maar ook appel en perenboompjes zijn nu geplant.

Zondag ben ik ook nog in vRiend z'n tuin bezig geweest, die moest hoognodig aangepakt worden. Het is maar een klein tuintje maar door z'n afmeting kan je niet zo druk tekeer gaan en ben je dus alsnog een dag bezig maar na wat opruimen kwam ik op allerlei plekjes schitterende Helleborussen tegen en dat terwijl ik er ooit maar 1 geplant heb.

Helaas zijn de foto's niet helemaal scherp, ik had geen toestel bij me alleen m'n telefoon.....

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hello,

I posted a question to you about your Flower Fairy Hat in January 2009, I do not know any other way to get in touch with you to ask the question. I apologize for invading this post with an unrelated question!! Thank You very much! You have a wonderful and interesting blog site.

Corinna

Marbada zei

Hi Corinna, when you look at my profile (button on the right(picture)) there's a button email.(on the left).

Can't find your email I'm sorry.

hannah zei

Tuinieren is leuk, zeker als het resultaat krijgt. Veel plezier in je moestuin, ik hoop dat het goed zal groeien, wat zal dat smullen worden later dit jaar.

Anoniem zei

Veel plezier in de moestuin! Hopelijk wordt het een smakelijke oogst!